Αυτοδιοίκηση

Ο Μπουτάρης, η πρόβλεψη του Τσίπρα και η Νοτοπούλου για τη δημαρχία

Ο Μπουτάρης, η πρόβλεψη του Τσίπρα και η Νοτοπούλου για τη δημαρχία
Ο Νίκος Μαρουλίδης γράφει στο blog του στο pagenews.gr το ενδεχόμενο η Κατερίνα Νοτοπούλου να διεκδικήσει τη δημαρχία στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Πολλά ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης, αφού ο Γιάννης Μπουτάρης φαίνεται να αλλάζει γνώμη για το «δήμαρχος μέχρι τα 100», που είχε δηλώσει το παρελθόν.

Συγκεκριμένα, ο νυν δήμαρχος ακόμη δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του (για το εάν δηλαδή θα διεκδικήσει εκ νέου την θέση του στις επόμενες εκλογές) και αυτό φουντώνει όλο και περισσότερο μέρα με την ημέρα τα σενάρια για νέες υποψηφιότητες – έκπληξη, που «ξεφυτρώνουν» σαν τα… μανιτάρια στην συμπρωτεύουσα τελευταία.

Να σημειώσουμε, ότι ο Γιάννης Μπουτάρης έπρεπε να έχει ανακοινώσει την απόφασή του μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη, ωστόσο έως σήμερα συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Εάν λοιπόν υποθέσουμε ότι ένα τέτοιο σενάριο αληθεύει, ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά μένει ξεκρέμαστος στη Θεσσαλονίκη.

Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται να είχε προβλέψει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε βρει εδώ και καιρό την λύση με τον ανασχηματισμό με «άρωμα γυναίκας» που πραγματοποίησε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός λοιπόν άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε, αφού το «νέο αίμα» και συγκεκριμένα η Κατερίνα Νοτοπούλου προκάλεσε μεγάλο ντόρο στο ευρύ κοινό στο άκουσμα ότι θα είναι η νέα Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης της κυβέρνησης.

Σεξιστικά σχόλια, ανακοινώσεις υπεράσπισης από το ίδιο το κυβερνών κόμμα για την Κατερίνα Νοτοπούλου, την έφεραν αθόρυβα και μεθοδικά στο προσκήνιο.

Και διερωτώμαι… Πότε ξανά στο παρελθόν, ένα πρόσωπο του ανασχηματισμού είχε αναδειχθεί υφυπουργός και μάλιστα, άνευ χαρτοφυλακίου;

Δεν θα πρέπει λοιπόν να εκπλαγούμε, εάν δούμε την Κατερίνα Νοτοπούλου να διεκδικεί την δημαρχία στη Θεσσαλονίκη.

Ας μην ξεχνάμε, ότι η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Μπουτάρη έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα πρωθυπουργό να αυξήσει την δημοτικότητά και το εκλογικό του ακροατήριο και εκτός Αθηνών.

Έτσι, πιθανή υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης μόνο θετική θα είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να κλείσει πυρετωδώς την ψαλίδα από την ΝΔ που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Νίκου Μαρουλίδη, εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments