Ελλάδα

Επιστροφή αναδρομικών: Δικαστήριο έκρινε παράνομες περικοπές συντάξεων και δώρων – Τόσα του “επιστρέφει”

Επιστροφή αναδρομικών: Δικαστήριο έκρινε παράνομες περικοπές συντάξεων και δώρων – Τόσα του “επιστρέφει”
Επιστροφή αναδρομικών: Απόφαση – «σταθμός» από δικαστήριο.

Επιστροφή αναδρομικών: Σε μια απόφαση “βόμβα” κατέληξε το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, αφού δικαίωσε συνταξιούχο που είχε προσφύγει σε αυτό για περικοπές τις οποίες είχε υποστεί.

Με λίγα λόγια λοιπόν, το δικαστήριο δικαίωσε το μέλος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Οδ. Τσολογιάννη με την επιστροφή 11.184,57 ευρώ που αντιστοιχεί μαζί με τους τόκους στην επιστροφή δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας για το διάστημα 1/1/2012 έως 23/7/2015.

Εκτός αυτού, το δικαστήριο αποφάσισε την αναδρομική επιστροφή της μείωσης που επιβλήθηκε με το νόμο 4093 σε άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ για συνολικό διάστημα 3,5 ετών.

Η εν λόγω απόφαση, υπ. αριθμ. 3037/2018 “πατάει” στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Ιούνιο του 2015 με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η κατάργηση των Δώρων από τις συντάξεις που είχε ψηφιστεί στους μνημονιακούς νόμους 4093 και 4051 του 2012.

Πάντως, να σημειωθεί ότι η απόφαση θα εξεταστεί στο Εφετείο όπου έχει προσφύγει ο ΕΦΚΑ για να μην πληρώσει το ποσό της πρωτόδικης απόφασης.

Καταληκτικά, σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο” αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς τέτοιων δικαστικών αποφάσεων που αναμένονται με αυξανόμενο ρυθμό το προσεχές διάστημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments