Διεθνή

Ζεεχόφερ: Ντροπιαστική δήλωση για την Ελλάδα – “Καλύτερα οι Βαυαροί να μην κυβερνούσαν μόνο προσωρινά”

Ζεεχόφερ: Ντροπιαστική δήλωση για την Ελλάδα – “Καλύτερα οι Βαυαροί να μην κυβερνούσαν μόνο προσωρινά”
Πρόκληση Ζεεχόφερ λίγο πριν τις επερχόμενες τοπικές εκλογές στην Βαυαρία.

Με μια απαράδεκτη δήλωση αναφέρθηκε στην Ελλάδα σε προεκλογική του συγκέντρωση για τις επερχόμενες τοπικές εκλογές στην Βαυαρία, ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ.

Συγκεκριμένα, ο Ζεεχόφερ μιλώντας σε ψηφοφόρους κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Ινγκοσταλτ θεώρησε πως όσα θα πει για την Ελλάδα θα ακουστούν αστεία.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Matthew Karnitschnig, επικεφαλής ανταποκριτής του Politico στην Ευρώπη o επικεφαλής του CSU φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Ίσως να ήταν καλύτερο να μην ήταν προσωρινό».

  • Το tweet:

Να αναφερθεί, ότι οι τοπικές εκλογές στη Βαυαρία, την ερχόμενη Κυριακή αποτελούν σκληρή δοκιμασία για τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Εάν λάβουμε υπόψιν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι κραδασμοί από τον προαναγγελθέντα σεισμό στο Μόναχο θα φθάσουν σίγουρα μέχρι και το Βερολίνο, καθώς προεξοφλούνται δεινή ήττα των συμμάχων της Μέρκελ, των υπερσυντηρητικών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), σαρωτική είσοδος της ξενοφοβικής Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) πρώτη φορά στη βαυαρική Βουλή, αλλά και άνοδος των Πρασίνων.

Το CSU είχε λάβει 47,4% στις τελευταίες εκλογές το 2013 και κυβερνούσε έκτοτε με απόλυτη πλειοψηφία.

Ωστόσο, με βάση τις εκτιμήσεις είναι πιθανό να περιοριστεί στο 33%, η AfD θεωρείται βέβαιο ότι θα υπερβεί το εκλογικό όριο του 5% και ίσως αγγίξει το 10%, ενώ οι Πράσινοι πιστεύεται ότι θα αναδειχθούν δεύτερη δύναμη με 18%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments