Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: “Σκοτεινό” το τοπίο μετά το DNA στο μαχαίρι – Τα στοιχεία που περιπλέκουν την υπόθεση

Ζακ Κωστόπουλος: “Σκοτεινό” το τοπίο μετά το DNA στο μαχαίρι – Τα στοιχεία που περιπλέκουν την υπόθεση
Ζακ Κωστόπουλος: Πολλά ερωτηματικά έχουν προκύψει στην υπόθεση του θανάτου του. Νέες πληροφορίες έρχονται από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Οι αντικρουόμενες καταθέσεις των μαρτύρων δεν ξεδιαλύνουν το τοπίο.

Ζακ Κωστόπουλος: Η χθεσινή είδηση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το δείγμα DNA που βρέθηκε πάνω στο μαχαίρι περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα στην υπόθεση.

Αυτή η εξέλιξη δυσκολεύει την ΕΛ.ΑΣ, καθώς σύμφωνα με μαρτυρία ατόμου το οποίο βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό, το μικρό αιχμηρό αντικείμενο το είχε πιάσει άλλο ένα άτομο, το οποίο μάλιστα απειλούσε τον 33χρονο ακτιβιστή την ώρα που βρισκόταν λιπόθυμος από τα χτυπήματα στο έδαφος της οδού Γλάδστωνος, έξω από το κοσμηματοπωλείο.

Βέβαια, οι δυσκολίες δεν σταματούν εκεί, καθώς το υλικό από τα αποτυπώματα δεν είναι αξιοποιήσιμο και ευανάγνωστο, κάνοντας έτσι ακόμα δυσκολότερο το τελικό πόρισμα των ανθρώπων των εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας. Ναι μεν λοιπόν έχουν βρεθεί αποτυπώματα, αλλά δεν είναι τόσο “ευανάγνωστα” που θα τους κάνουν να πουν με σιγουριά ότι 100% ο Ζακ Κωστόπουλος κρατούσε το μαχαίρι εκείνη τη μοιραία μέρα που θα έχανε την ζωή του.

Να σημειωθεί πάντως, ότι και στο εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου, αλλά και στην εξώπορτα έχουν βρεθεί πολλά αποτυπώματα, τα οποία όμως δεν είναι δυνατόν να διαβαστούν και άρα να ταυτοποιηθούν από τους ειδικούς.

Αγωνία για τα αίτια του θανάτου του

Άξιο μνημόνευσης, ότι ένα βίντεο που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας από την “Εφημερίδα των Συντακτών” απεικονίζει τους Αστυνομικούς να προσπαθούν να περάσουν χειροπέδες στον σχεδόν ημιθανή 33χρονο, μεταξύ αυτών διακρίνεται ένας να κρατά με “γυμνά” χέρια το μικρο μαχαίρι με την μαύρη λαβή.

Στο μεταξύ για να ολοκληρωθεί η δικογραφία που σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του γνωστού ακτιβιστή. Δηλαδή, εάν πέθανε από τα χτυπήματα που δέχθηκε κυρίως από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος αλλά κι ένα κάτοικο της περιοχής, την στιγμή που προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί από το εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου ή από άλλη αιτία.

Μαρτυρία που περιπλέκει την υπόθεση

Καταληκτικά, να σημειωθεί ότι η δικογραφία περιλαμβάνει και την μαρτυρία ενός ακόμη ατόμου το οποίο ήταν μπροστά στο περιστατικό το οποίο περιγράφει ότι είδε τον 33χρονο να μπαίνει στο μαγαζί με το μαχαίρι και στιγμές αργότερα όταν πια βρίσκεται στο έδαφος να συνεχίζει να το κρατά στο χέρι του.

Σημειώνεται, ότι ο ίδιος άνδρας που καταθέτει  είναι αυτός που κλότσησε το μαχαίρι, προκειμένου να μην είναι κοντά στο Ζακ Κωστόπουλο.

Πάντως και σ’ αυτό το σημείο δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά καθώς σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ το μαχαίρι βρέθηκε από τους Αστυνομικούς στο εσωτερικό του καταστήματος και όχι έξω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments