Η συνταγή της ημέρας: Ομελέτα καρμπονάρα
Η συνταγή της ημέρας: Ομελέτα καρμπονάρα.
Τα υλικά και η διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Η συνταγή της ημέρας: Ομελέτα καρμπονάρα
Υλικά συνταγής
- 2-3 αυγά
- 2 φέτες μπέικον λεπτές
- 1 μανιτάρι μεγάλο
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή ½ κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο.
- Σοτάρουμε το μπέικον και τα μανιτάρια για 2 λεπτά.
- Σπάμε τα αβγά μέσα σε μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε.
- Προσθέτουμε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30″.
- Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
- Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και την γυρνάμε.
- Μόλις πάρει χρυσάφι χρώμα και από την άλλη πλευρά αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας