Ελλάδα

Φωτιά στο Μάτι: Στην εισαγγελία Δούρου, Ψινάκης και άλλοι 18

Φωτιά στο Μάτι: Στην εισαγγελία Δούρου, Ψινάκης και άλλοι 18
Δυόμιση μήνες μετά τη φωτιά στο Μάτι, ο εισαγγελέας καλεί 20 πρόσωπα για να δώσουν εξηγήσεις για την τραγωδία με τους 99 νεκρούς.

Η φωτιά στο Μάτι της 23ης Ιουλίου άφησε πίσω της 99 νεκρούς.

Η υπόθεση συντάραξε το πανελλήνιο και πλέον οι εισαγγελείς Ηλίας Ζαγοραίος, Νίκος Φιστόπουλος και Κώστας Σπυρόπουλος καλούν 20 πρόσωπα να δώσουν εξηγήσεις.

Οι 20 καλούνται να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ποιοι καλούνται για την τραγωδία μετά τη φωτιά στο Μάτι

Σύμφωνα με πληροφορίες για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται όσα πρόσωπα μηνύθηκαν από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας.

Μεταξύ αυτών, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ύποπτοι καλούνται σε εξηγήσεις τόσο για τα αδικήματα που ενδεχομένως εντοπίστηκαν κατά την εισαγγελική έρευνα όσο και για τα αδικήματα – ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση και θανατηφόρο έκθεση σε κίνδυνο- που τους καταλογίζουν με τις μηνύσεις τους οι συγγενείς των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κλήθηκε σε εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου μαζί με ακόμα δέκα πρόσωπα και για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments