Ελλάδα

Παραχωρούνται χωράφια με 5 ευρώ το χρόνο – Οι δικαιούχοι

Παραχωρούνται χωράφια με 5 ευρώ το χρόνο – Οι δικαιούχοι
Χωράφια παραχωρούνται προς αξιοποίηση. Ποιοι είναι δικαιούχοι.

Παραχωρούνται χωράφια προς αξιοποίηση σε παραγωγούς.

Νέα δεδομένα στην παραχώρηση δημόσιας ακίνητης περιουσίας προς αξιοποίηση από παραγωγούς διαμορφώνει απόφαση που υπεγράφη χθες.

Η απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Στ. Αραχωβίτη.

Μια απόφαση που, συμπληρώνοντας το ισχύον καθεστώς, έρχεται να προσφέρει φτηνή παραγωγική γη σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

Θα δώσει νέα ώθηση στα συνεργατικά τους σχήματα, αλλά και τη δυνατότητα σε ανέργους της περιφέρειας να κάνουν μια νέα αρχή.

Μέσω της υπουργικής απόφασης λήγουν από 1ης Νοεμβρίου όλα τα καθεστώτα παραχώρησης που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Επομένως οι συγκεκριμένες εκτάσεις πρόκειται να αναδιανεμηθούν βάζοντας τον σχετικό νόμο (4061/2012) σε πλήρη ενεργοποίηση.

Μια εξέλιξη που, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «δίνει τέλος σε ένα καθεστώς που μέχρι πρότινος ενίσχυε την αδιαφάνεια, κυρίως στην επιλογή των παραχωρησιούχων».

Από την 1η Νοεμβρίου, οπότε λήγουν οι ισχύουσες παραχωρήσεις, πρόκειται να αναδιανεμηθούν τα παραγωγικά ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Προσεγγίζουν συνολικά τα 500.000 στρέμματα ανά τη χώρα, με το μεγαλύτερο μέρος τους να βρίσκεται σε Μακεδονία και Θράκη (η συνολική ακίνητη περιουσία του υπουργείου εκτιμάται στο 1 εκατ. στρέμματα).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments