Άποψη

Δεν φταίει ο (κάθε) Μπακασέτας για τον αλήτη με τις μολότοφ

Δεν φταίει ο (κάθε) Μπακασέτας για τον αλήτη με τις μολότοφ
Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει στο blog του στο pagenews.gr για την άδικη τιμωρία της αφαίρεσης βαθμών στις ομάδες επειδή κάποιοι θέλουν να παίζουν ξύλο και να καταστρέφουν.

Το συζητούσαμε πρωί πρωί στο γραφείο. Ποιες θα έπρεπε να είναι οι ποινές για τις ομάδες μετά από κάθε περιστατικό βίας. Συμφωνούμε όλοι: ναι πρέπει να είναι οι αυστηρότερες που υπάρχουν. Μήπως και συνετιστεί ο χούλιγκαν και αλλάξει συμπεριφορά. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για την τιμωρία του χούλιγκαν. Μιλάμε για την τιμωρία μιας ολόκληρης ομάδας. Και των εργαζομένων σε αυτή.

Ετούτος ο νόμος, της αφαίρεσης βαθμών σε συλλόγους, επειδή μια μικρή μερίδα αποφάσισε να πάει στο γήπεδο για να τα σπάσει, είναι πέρα ως πέρα άδικος. Δεν συνετίζει. Κανέναν. Την επόμενη Κυριακή ο χούλιγκαν θα κάνει ξανά τα ίδια. Δεν τον ενδιαφέρει αν η ομάδα του θα χάσει τους κόπους της, επειδή εκείνος αποφάσισε να… απασφαλίσει και να πετάξει τις μολότοφ.

Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο. Και φτάνουμε σε σημείο να μπαίνουμε σε συζητήσεις που δεν καταλήγουν πουθενά. Ποιος τιμωρήθηκε πρώτος, ποιος τιμωρήθηκε πιο βαριά, ποιος έφαγε -3, ποιος -6, γιατί εγώ έφαγα τόσους και τόσες αγωνιστικές και ο άλλος έφαγε λιγότερες. Και βρίσκονται άνθρωποι με σπουδές και παιδεία, όπως οι δικηγόροι των συλλόγων, να προσπαθούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο επειδή 100 χούλιγκανς έπαιξαν ξύλο την Κυριακή, αντί να κάτσουν φρόνιμα και να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους.

Και αναγκάζεται ο κάθε Μπακασέτας, Φορτούνης, Χατζηγιοβάννης, Πέλκας να προσπαθεί να… καβατζάρει αυτό το -3, το οποίο προήλθε από τη συμπεριφορά των οπαδών και να πάρει το πρωτάθλημα. Και αν δεν καταφέρει, θα έχει τον ίδιο οπαδό απέναντί του να τον κατηγορεί που δεν τα κατάφερε. Για πράξεις για τις οποίες πιθανότατα θα ευθύνεται ο ίδιος ο οπαδός.

Διότι ποιος μου λέει εμένα πως σε ένα πρωτάθλημα όπως το φετινό, με τις ισορροπίες του… τρόμου όσον αφορά το αγωνιστικό, δεν θα το χάσει η ΑΕΚ με δύο βαθμούς το πρωτάθλημα; Και πως αν δεν είχε αυτό το -3, θα κέρδιζε τον τίτλο. Αλλά ο οπαδός, ο ίδιος που πέταξε τις μολότοφ, θα τρέξει πρώτος να ζητήσει τα ρέστα για τον χαμένο τίτλο. Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια.

Οι νόμοι θα πρέπει να αλλάξουν. Δεν ξέρω τι μπορούν να κάνουν οι υπεύθυνοι. Μια καλή λύση θα ήταν να δίνουν όλα τα ντέρμπι οι ομάδες για 2-3 χρόνια χωρίς κόσμο, αν γίνουν επεισόδια σε ντέρμπι. Π.χ. έκανες επεισόδια στο ματς με τον Ολυμπιακό; Για τα επόμενα τρία χρόνια τα ματς με τον Ολυμπιακό κεκλεισμένων των θυρών. Να πονέσει και η ομάδα στην τσέπη, αφού στα ντέρμπι κόβει πολλά εισιτήρια, να πονέσει και ο οπαδός που ζει γι’ αυτά τα παιχνίδια. Έκανες πάλι επεισόδια μετά από τρία χρόνια; Άλλα 5 χρόνια στο κεφάλι.

Και, επιτέλους, ας λειτουργήσουν αυτά τα περιβόητα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης. Να βρεθούν όσοι κάνουν επεισόδια και οι σύλλογοι να τους αποκλείσουν διά παντός από τα γήπεδά τους. Όχι τον αφήνω τώρα έξω να περάσει ο καιρός να ξεχαστεί και τον επαναφέρω μετά. Δεν έχουν ανάγκη οι ομάδες από τέτοιους οπαδούς. Εκτός αν θέλουν για πάντα να τιμωρούνται και να παίζουν με το ψωμί των ποδοσφαιριστών τους όσοι πάνε στα γήπεδα με μολότοφ.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Βασίλη Μοιρώτσου εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments