Αυτοδιοίκηση

Ρένα Δούρου: “Κρινόμαστε από τα έργα και όχι από τα λόγια”

Ρένα Δούρου: “Κρινόμαστε από τα έργα και όχι από τα λόγια”
Αναλυτικά όσα είπε η Ρένα Δούρου για το έργο της στην Περιφέρεια Αττικής.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η Περιφερειάρχης Αττικής, και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου στην ιστοσελίδα news247 κατά την οποία τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει ούτε θα αποκτήσει «προσωπικό πλάνο καριέρας», επισημαίνοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχουν πρίγκιπες και πριγκιποπούλες» και υπογραμμίζοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση, ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων, με τη βοήθεια φιλικών της μέσων, επιχειρεί να δημιουργήσει αυτό που λέμε “κλίμα” σε βάρος της κυβέρνησης, σε βάρος της Περιφέρειας Αττικής, όχι με επιχειρήματα.

Αλλά με διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Με ψέματα. Τυμβωρυχώντας. Και αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι για τη Δημοκρατία».

Η ίδια θυμίζει ότι «τον Μάρτιο του 2014, παραιτήθηκα από τη βουλευτική έδρα, με ο,τι αυτό συνεπαγόταν, για να δώσω τη μάχη για την Περιφέρεια, όχι εκ του ασφαλούς. Μια μάχη που δεν ήταν προσωπική μου επιλογή αλλά ανάγκη συλλογική».

Αναφερόμενη στις βουλευτικές εκλογές και στη σύγκριση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η κ. Δούρου παρατηρεί ότι «όποιος θέλει να επιστρέψουμε σε εκείνη τη διακυβέρνηση που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, τα μνημόνια και την επιτροπεία, μπορεί να επιλέξει τη ΝΔ».

Αναφερόμενη στο έργο της στην Περιφέρεια, παρατηρεί ότι πρόκειται «για μια προσπάθεια διαρκείας που έχει αποτελέσματα», δίνοντας παράλληλα συγκεκριμένα παραδείγματα έργων υποδομής, κοινωνικών, διαχείρισης απορριμμάτων, προώθησης της επιχειρηματικότητας.

Σχετικά με την πρόσφατη κλήτευσή της για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, τονίζει ότι είναι «ιδιαίτερη ανακουφισμένη» και έτοιμη να συμβάλλει «στην ανεύρεση των αιτιών και στη διαλεύκανση των ευθυνών της τραγωδίας του Ιουλίου», εκφράζοντας την ευχή η έρευνα της Δικαιοσύνης να κινηθεί με «ρυθμούς διαφορετικούς από τους αργούς ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει σε σχέση με μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, υποθέσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στην κρίση χρέους της χώρας μας» και προσθέτοντας ότι «οι Περιφέρειες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δεν έχουν επιχειρησιακή ευθύνη στην κατάσβεση των πυρκαγιών».

Ενώ σχετικά με την προηγηθείσα κλήση της για την καταστροφική πλημμύρα της Μάνδρας, παρατηρεί ότι «ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων απαιτεί ο καθένας από τη θεσμική του θέση, χωρίς κανενός είδους πολιτικές ή άλλες ιδιοτέλειες, να συμβάλλει ώστε να μπει τέλος σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ατιμωρησίας και ανευθυνότητας».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, η Περιφερειάρχης τονίζει ότι μία από τις αθλητικές υποδομές που αναβαθμίζει η Περιφέρεια Αττικής είναι και το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Παρότι προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά, λοιδορήθηκα και υβρίστηκα χυδαία, τήρησα την προεκλογική μου δέσμευση: το γήπεδο, η καθ’ όλα δικαιολογημένη προσδοκία ενός κόσμου που έχει σημείο αναφοράς την ΑΕΚ, να μην γίνει αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης», λέει προσθέτοντας ότι «όπως έχω υποστηρίξει ήδη από το 2014 η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων οφείλει να σέβεται το ισχύον νομικό πλαίσιο, το περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες – προϋποθέσεις που πληρούνται στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτή είναι η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα για το θέμα».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στοχοποίησή» της, λέει ότι «αυτό που δεν είναι αποδεκτό σε καμία περίπτωση είναι η συκοφάντηση και η παραπληροφόρηση».

«Την πολιτική ευθύνη, αν και όπου υπάρχει, την αποδίδουν, στις κάλπες, οι πολίτες» λέει η Περιφερειάρχης Αττικής, παρατηρώντας ότι το «το ζητούμενο όμως για κάποιους είναι η πολιτική εξόντωση ενός προσώπου, με εργαλείο τις δύο τραγωδίες». «Κάποιοι ενοχλούνται μάλλον από το γεγονός ότι εμείς, στην Αττική, εδώ και 4 χρόνια δίνουμε αποτελεσματικά τον αγώνα κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας», καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments