Αθλητισμός

Εθνική Ελλάδος Ποδοσφαίρου: Τον κράτησαν επειδή τον ήθελαν οι παίκτες

Εθνική Ελλάδος Ποδοσφαίρου: Τον κράτησαν επειδή τον ήθελαν οι παίκτες
Ο Σκίμπε έμεινε στην Εθνική Ελλάδος Ποδοσφαίρου επειδή οι παίκτες τον ήθελαν. Τώρα η ομάδα το πληρώνει με την κάκιστε εμφανίσεις της.

Η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου γνώρισε την ήττα χθες από την σαφώς καλύτερη Φιλανδία με 2-0. Ωστόσο, αυτό που έκανε εντύπωση για μια ακόμη φορά δεν ήταν τόσο το αποτέλεσμα, αλλά η εμφάνιση.

Όπως και με τους Ούγγρους στο ΟΑΚΑ, που τελικώς πήραμε την νίκη χάρη στο τέρμα του Μήτρογλου, έτσι και χθες η Εθνική προβλημάτισε. Δεν είχε ένα σαφές πλάνο μέσα στο γήπεδο και άφησε τους Φιλανδούς να κάνουν τα δικά τους μπροστά από το ελληνικό τέρμα.

Έτσι, η κακή αγωνιστική εμφάνιση της Εθνικής ίσως κάνουν τον Σκίμπε να μην γυρίσει στην Αθήνα με τους διεθνείς.

Φυσικά το λάθος δεν συνέβη το τελευταίο δίμηνο, το λάθος σφραγίστηκε όταν μετά από την πρώτη του θητεία και τα μπαράζ αποκλεισμού από το Μουντιάλ η ΕΠΟ τον ανανέωσε επειδή… τον ήθελαν οι παίκτες.

Και κάπου εδώ σκέφτεται κανείς; Υπάρχει άραγε άλλη εθνική ανά τον κόσμο που οι ποδοσφαιριστές μπορούν να εκφέρουν άποψη σε τόσο σημαντικές αποφάσεις;

Άλλο το να ακούει κανείς γνώμη και άλλο να εκτελεί σαν φερέφωνο.

Όπως γράφει και το 10.gr, ο «καλός» προπονητής είναι εκείνος που σκανάροντας το δυναμικό του επιλέγει τακτικές και συστήματα τα οποία υπηρετούνται από 11 καλούς όχι αριθμητικά, αλλά με γεωμετρική αύξηση των ικανοτήτων τους μέσα από τη συνολική λειτουργία. Έχουμε να βρούμε τέτοιον προπονητή από την εποχή Σάντος. Γιατί; Διότι και για να επιλέξεις προπονητή πρέπει να ξέρεις και να νοιάζεσαι. Και οι περισσότεροι εκ των «εκλεκτόρων» παραγόντων διεκπεραιώνουν χωρίς να πολυνοιάζονται, χωρίς να γνωρίζουν…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments