Διεθνή

Κριμαία: Βίντεο – ντοκουμέντο από την “αρχή” του μακελειού

Κριμαία: Βίντεο – ντοκουμέντο από την “αρχή” του μακελειού
Σοκ από την πολύνεκρη επίθεση στην Κριμαία.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την Κριμαία και το κολέγιο Κερτς.

Οι νεκροί από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες (17/10/18) έφθασαν τους 21, μεταξύ των οποίων 16 φοιτητές (συμπεριλαμβανομένου και του δράστη) και 5 μέλη του προσωπικού.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 40 ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Υγείας, ενώ οι ανακριτικές αρχές έδωσαν εντολή για την διερεύνηση της προσωπικότητας του δράστη της μαζικής αυτής δολοφονίας Βλαντιλάβ Ροσλιακόφ.

Γύρω από τον δράστη, όμως, υπάρχουν και νέα στοιχεία.

Πρόκειται για ένα βίντεο ντοκουμέντο, από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης καταστήματος όπλων. Το υλικό έχει τραβηχτεί μόλις τέσσερις ημέρες πριν το μακελειό.

Στις εικόνες, ο δράστης φαίνεται με ήρεμος να αγοράζει 150 σφαίρες για τα όπλα του. Σφαίρες που εν τέλει χρησιμοποιήθηκαν για την αιματηρή επίθεση.

Στην δημοσιότητα δόθηκε σήμερα ο επίσημος κατάλογος των θυμάτων της τραγωδίας αυτής, που αποτελείται από 20 ονόματα. Στα θύματα περιλαμβάνονται 15 φοιτητές εκ των οποίων οι 6 ήσαν ανήλικοι και πέντε ενήλικοι. Στο μεταξύ επτά τραυματίες μεταφέρθηκαν σήμερα στην Μόσχα με αεροσκάφος του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών για να νοσηλευθούν σε νοσοκομεία της ρωσικής πρωτεύουσας.

“Του άρεσε η σκοποβολή”

«Είχαμε ένα κοινό ενδιαφέρον, καθώς προπονούμαι στην σκοποβολή. Είχε κι αυτός πάθος για την σκοποβολή, του άρεσαν διάφοροι τύποι όπλων» διευκρίνισε στο RT . «Όταν συζητούσαμε μαζί, όλα ήταν καλά. Ήταν ευγενικός και ευαίσθητος, με βοηθούσε όταν κάτι δεν πήγαινε καλά» είπε ακόμη η έφηβη.

O πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε από την πλευρά του ότι οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δράστης στην αποτρόπαια αυτή πράξη του να είχε και άλλους συνεργάτες, ισχυριζόμενος ότι όλη αυτή την επίθεση δεν θα μπορούσε να την έχει προετοιμάσει μόνος του.

«Σκοπός της ανάκρισης είναι να βρεθεί ποιος τον προετοίμασε γι’ αυτό το έγκλημα. Στην περίπτωση αυτή έδρασε μόνος του. Αυτό είναι κατανοητό, έχει αποδειχθεί. Ωστόσο την προετοιμασία κατά την δική μου άποψη και τις απόψεις συναδέλφων, δεν μπορούσε να την κάνει αυτό το κάθαρμα μόνος του», δήλωσε ο Αξιόνοφ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής της Κριμαίας Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, ισχυρίσθηκε ότι η μαζική αυτή δολοφονία ήταν λεπτομερώς οργανωμένη.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο κοσμήτορας της Σχολής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Μόσχας Γιούρι Ζίντσενκο, στο Κερτς αυτή την στιγμή παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη σε τραυματίες και συγγενείς των τραυματιών οι καλύτεροι ψυχολόγοι της χώρας.

Ο Ζίντσενκο δήλωσε ότι καθήκον των ψυχολόγων είναι, σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση να συμβάλουν στον μέγιστο βαθμό στη σωματική αποκατάσταση και στην ψυχική υγεία των τραυματιών και των οικείων τους και να μην επιτρέψουν να τους κυριεύσει ο πανικός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments