Ελλάδα

Σάββας Ξηρός: Αντιδρούν οι ΗΠΑ στην αποφυλάκιση – “Ύβρις στη μνήμη των θυμάτων”

Σάββας Ξηρός: Αντιδρούν οι ΗΠΑ στην αποφυλάκιση – “Ύβρις στη μνήμη των θυμάτων”
O Σάββας Ξηρός επικαλείται το άρθρο 110Α ΠΚ του πολυσυζητημένου νόμου Παρασκευόπουλου.

Σάββας Ξηρός: Στο αίτημα αποφυλάκισης του αντιδρά μέσω Twitter η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζει στο “τιτίβισμα” της η πρεσβεία, η αποφυλάκιση του μέλους της 17Ν θα αποτελούσε ύβρη στη μνήμη των θυμάτων.

«Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Σάββας Ξηρός προτού εκτίσει την ποινή του, όπως εκδόθηκε από το ελληνικό δικαστικό σύστημα, θα ήταν ύβρη στη μνήμη των Αμερικανών μελών της αποστολής που σκότωσε και των οικογενειών τους», αναφέρει η αμερικανική πρεσβεία.

Να θυμίσουμε, ότι νωρίτερα, ο Σάββας Ξηρός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα, υπερασπίστηκε το αίτημα αποφυλάκισής του.

«Προφανώς αυτοί που αντιδρούν θα πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας. Το θέμα είναι νομικό», δήλωσε.

Καταληκτικά, να θυμίσουμε ότι ο Σάββας Ξηρός, που έχει καταδικαστεί σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, για την συμμετοχή του σε 5 δολοφονίες.

Σάββας Ξηρός: Κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης

Ο καταδικασθείς σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην οργάνωση 17 Νοέμβρη κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης.

Ο 55χρονος βαρυποινίτης με αίτηση του ζητεί την υφ’ όρον απόλυση του επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας. Επικαλείται, μάλιστα, το άρθρο 110Α ΠΚ του πολυσυζητημένου νόμου Παρασκευόπουλου.

Στην αίτησή του αναφέρεται στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφού σύμφωνα και με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει «ισχύει εφ’ όρου ζωής».

Μάλιστα, η δικηγόρος υποστηρίζει πως σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Ο 55χρονος σήμερα, Σάββας Ξηρός είχε ζητήσει και το 2015 να αποφυλακιστεί, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει χρήση της διάταξης για υπό όρους απόλυση με βραχιολάκι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments