Διεθνή

Ερντογάν για το Barbaros: Θα δώσουμε ισχυρή απάντηση σε Ελλάδα και Κύπρο

Ερντογάν για το Barbaros: Θα δώσουμε ισχυρή απάντηση σε Ελλάδα και Κύπρο
Συνεχίζει να "τραβά" το σχοινί ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νέες απειλές τόσο κατά της Ελλάδας, όσο και κατά της Κύπρου εξαπέλυσε ο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την… “παρενόχληση” του τουρκικού ερευνητκού «Barbaros» από την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στα εγκαίνια του διυλιστηρίου Star στη Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε Ελλάδα και Κύπρο σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων, ενώ επεσήμανε ότι η Τουρκία θα απαντήσει με σθεναρό τρόπο σε όσους δεν την υπολογίσουν.

«Με θλίψη μαθαίνουμε για τις διάφορες προσπάθειες που είναι καταδικασμένες να αποτύχουν στην ανατολική Μεσόγειο, όπως τα τετελεσμένα που προκύπτουν από μονομερείς ενέργειες για έρευνες υδρογονανθράκων. Αυτή η κατάσταση δείχνει ότι ακόμη υπάρχουν στην περιοχή μας εκείνοι που δεν εγκαταλείπουν τις πολιτικές που τροφοδοτούν την αστάθεια και την ένταση στην περιοχή μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Σε αυτού του είδους την επιμονή, η Τουρκία θα συνεχίσει να δίνει ισχυρή απάντηση και στο πεδίο μάχης, αλλά και σε διπλωματικό επεισόδιο. Όλοι όσοι δεν υπολογίζουν τη χώρα μας και τα αδέλφια μας, θα δουν στο τέλος την τύχη των προσπάθειών τους. Θέλω να επαναλάβω για άλλη μία φορά από εδώ ότι είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση που στόχο έχει τη φιλία, την αλληλεγγύη και το κέρδος όλων», συνέχισε.

Καταληκτικά, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε:

«Είναι πλέον μια πραγματικότητα που όλοι άρχισαν να αποδέχονται ότι η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν είναι οι χώρες που εγγυώνται την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Κανένα σχέδιο δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς την έγκριση και τη στήριξη αυτών των δύο χωρών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments