Πολιτική

ΝΔ για παραίτηση Κοτζιά: Να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η επιστολή του

ΝΔ για παραίτηση Κοτζιά: Να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η επιστολή του
ΝΔ για παραίτηση Κοτζιά: "Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, τώρα, να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή του"

ΝΔ για παραίτηση Κοτζιά: Η ΝΔ ζητά να δημοσιοποιηθεί η επιστολή που συνέταξε ο Νίκος Κοτζιάς και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί από υπουργός Εξωτερικών.

Η επιστολή έχει σταλεί στον πρωθυπουργό και ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς με μια δήλωση-πρόκληση προς το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε επίσης να δοθεί στη δημοσιότητα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, στη δήλωσή της αναφέρει

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, τώρα, να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά.

Επισημαίνει πως από τη μία ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτηρίζει την παραίτηση του κ. Κοτζιά ακατανόητη την ώρα που ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς από την πλευρά του λέει ότι έχει λόγους.

Την Πέμπτη, ο τέως υπουργός Εξωτερικών εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της κίνησης «Πράττω» δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για τις τελευταίες εξελίξεις.

Σε ερώτηση τι απαντάει στα όσα λένε υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης πως δεν κατανοούν πολιτική τα αίτια της παραίτησής του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως εάν ορισμένοι δεν κατανοούν τους λόγους ας δώσει η κυβέρνηση στη δημοσιότητα την πολυσέλιδη επιστολή του.

Η τοποθέτηση αυτή του Νίκου Κοτζιά είχε σαφή στόχο τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο κ. Τζανακόπουλος το μεσημέρι της ίδιας μέρας είχε δηλώσει στην ΕΡΤ «δεν τέθηκε ποτέ δίλημμα “Κοτζιάς ή Καμμένος” και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι πλήρως ακατανόητη πολιτικά η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά».

Ερωτηθείς για τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Κοτζιάς ξεκαθάρισε:

«Εμείς είμαστε κομμάτι αυτού του λαϊκού κινήματος που σήμερα κυβερνά, δεν θεωρούμε όμως ότι είμαστε κομμάτι άλλων».

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play