Αθλητισμός

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έγραψε ιστορία για το ελληνικό τένις

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έγραψε ιστορία για το ελληνικό τένις
Στέφανος Τσιτσιπάς: Έγινε ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία που πανηγυρίζει τρόπαιο της ATP. 

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατέκτησε τον πρώτο τίτλο ATP της καριέρας του.

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να επικρατήσει με 6-4, 6-4 του 30χρονου Λετονού (Νο.145) και έγινε ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία που πανηγυρίζει τρόπαιο της ATP.

Ο Τσιτσιπάς μπόρεσε μάλιστα να σπάσει το σερί του Γκούλμπις, που μέχρι σήμερα δεν είχε χάσει κανέναν τελικό (6-0 στο μονό, 2-0 στο διπλό)!

Ο Γκούλμπις είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης, που είναι πρώην μέλος του Top 10 και νίκησε πολύ μεγάλα ονόματα στην πορεία του στη Στοκχόλμη.

Στη Στοκχόλμη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε μεγάλο τένις.

Στο πρώτο game, αν και ο Γκούλμπις τον απείλησε για break, ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του.

Κρατώντας το σερβίς του, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 5-4, έπαιξε εξαιρετικά στο δέκατο game, έκανε το break και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν εύκολα το σερβίς τους μέχρι και το δέκατο game, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε συγκεντρωμένος, έκανε αυτό που έπρεπε και εν συνεχεία έκανε το break για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο ΑΤP στην καριέρα του, μέσα στη Στοκχόλμη.

Τις δύο προηγούμενες φορές που είχε φτάσει μέχρι τον τελικό ενός τουρνουά ATP, ο Τσιτσιπάς είχε ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ, τόσο στη Βαρκελώνη, όσο και στο Τορόντο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments