Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Μάτι: 13 από τους 99 νεκρούς πνίγηκαν στη θάλασσα
Μάτι: 13 από τους 99 νεκρούς πνίγηκαν στη θάλασσα | Pagenews.gr
Pagenews Team

Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής την 23η Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι 13 από τους 99 ανθρώπους που «έφυγαν», πέθαναν  από πνιγμό μέσα στη θάλασσα, και όχι από τη φωτιά.

Αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν αρχικά να νικήσουν τη φωτιά. Γλίτωσαν από τις φλόγες και αφού κατευθύνθηκαν στη θάλασσα πίστεψαν πως σώθηκαν. Έμειναν εκεί για ώρες να παλεύουν με τα κύματα και τον καπνό, περιμένοντας βοήθεια από τη θάλασσα.

Στις χιλιάδες σελίδες των μαρτυρικών καταθέσεων, συγγενείς των θυμάτων που τους είδαν μπροστά στα μάτια τους να χάνονται περιγράφουν το δικό τους εφιάλτη.

Η παντελής απουσία οποιουδήποτε συντονισμού των κρατικών φορέων αποτυπώνεται τόσο στους χρόνους επιχειρησιακής δράσης -περισσότερες μαρτυρίες αναφέρουν ότι είδαν τις πρώτες ιδιωτικές βάρκες στις 22.30 με 23.00- αλλά και στις αυτενέργειες ή φιλότιμο όπως το χαρακτήρισε σε μια ερώτησή του ο αντιεισαγγελέας Εφετών Ηλίας Ζαγοραίος, το οποίο επέδειξαν οι άνδρες του Λιμενικού.

Ετικέτες: 
2018