Πολιτική

Παπαντωνίου: Ολοκληρώθηκε η απολογία της συζύγου του – Αναμένεται η απόφαση και για τους δύο

Παπαντωνίου: Ολοκληρώθηκε η απολογία της συζύγου του – Αναμένεται η απόφαση και για τους δύο
Παπαντωνίου: Η απολογία της Σταυρούλας Κουράκου διήρκεσε περίπου πέντε ώρες.

Παπαντωνίου: Ολοκληρώθηκε η απολογία της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου, η οποία έδωσε εξηγήσεις στους ανακριτές Διαφθοράς, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών, ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων, τις οποίες κατηγορείται πως έλαβε ο σύζυγός της.

Η κ. Κουράκου παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο περίπου 5 ώρες, και σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που της αποδίδεται.

Λίγο νωρίτερα είχε απολογηθεί και ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Η απολογία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας διήρκεσε 16 ώρες.

Ο κ. Παπαντωνίου, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τους ανακριτές για όλες τις συμβάσεις που υπέγραψε ο ίδιος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στο δεύτερο σκέλος της απολογίας του, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη νομιμοποίηση των 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος του «καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας, ούτε έμβασμα, ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής».

Ο κ. Παπαντωνίου ανέφερε:

«Οι ελβετικοί λογαριασμοί τους οποίου έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι.

Είχαν εξάλλου ανοίξει πριν από 35 χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος κάνοντας λόγο για πλήρες αδιέξοδο «των διωκτών» του φέρεται να αναφέρει στους ανακριτές:

«Όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων, πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό.

Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν άγνοια του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος».

Το επόμενο ραντεβού του ζεύγους είναι σε λίγη ώρα, στις 20.30 το βράδυ, ενώπιον της εισαγγελέως Αικατερίνης Τσιρώνη.

Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η διάσκεψη ανακριτών και εισαγγελέα, προκειμένου να αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των δύο κατηγορουμένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments