Πολιτική

Γιάννος Παπαντωνίου: Μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό

Γιάννος Παπαντωνίου: Μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό
Γιάννος Παπαντωνίου: Η μεταγωγή του έγινε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Γιάννος Παπαντωνίου: Με ειδική κλούβα μεταφέρθηκαν πριν από λίγο στις φυλακές Κορυδαλλού ο πρώην υπουργός Άμυνας και η σύζυγός του.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου θα μεταφερθεί στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, την αποκαλούμενη VIP και η Σταυρούλα Κουράκου στην πτέρυγα γυναικών.

Η μεταγωγή τους έγινε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Κρίθηκαν ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό και σε αυτό εστιάζει το σκεπτικό ανακριτών και εισαγγελέα που αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

Στο ένταλμα της προσωρινής τους κράτησης υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις λόγοι για τους οποίους θεωρήθηκε επιβεβλημένη η προφυλάκιση τους:

  • Είναι ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί.
  • Είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων (εάν παραμείνουν δηλαδή ελεύθεροι, είναι πιθανό να συνεχίζουν το -κατά το κατηγορητήριο- ξέπλυμα μαύρου χρήματος).
  • Δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν

Το ζεύγος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ύψους 2.800.000 ελβετικών φράγκων.

Το ποσό αυτό φέρεται ότι έλαβε το ζευγάρι για να προωθήσει ο κ. Παπαντωνίου την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού στην γαλλική εταιρεία THALES καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

Έπειτα από μια διαδικασία που διήρκεσε περισσότερες από 24 ώρες, οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου, συμφώνησαν με την εισαγγελέα Τσιρώνη, ώστε τόσο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, όσο και η σύζυγός τους να οδηγηθούν στη φυλακή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments