Παιδί

Ψυχολογία του παιδιού: Πώς θα το κάνετε να εκτιμήσει όσα έχει

Ψυχολογία του παιδιού: Πώς θα το κάνετε να εκτιμήσει όσα έχει
Η ψυχολογία του παιδιού αλλάζει συνεχώς και οι γονείς πρέπει να ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ψυχολογία του παιδιού: Το να μάθετε στο παιδί να είναι ευγνώμων δεν έχει να κάνει με αυστηρές διδαχές για τη ζωή ή με το να του στερείτε τα προνόμια.

Τα παιδιά που εκτιμούν γίνονται πιο ευτυχισμένοι ενήλικες. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο καλλιεργούμε καθημερινά και δεν γεννιόμαστε με αυτό.

  • Τι πρέπει να κάνετε ως γονείς

Εκτιμήστε τις μικρές στιγμές

Δείξτε τους ένα όμορφο λουλούδι στη βόλτα ή θυμίστε τους πόσο ωραία περάσατε την προηγούμενη μέρα. Όταν τα βάζετε για ύπνο το βράδυ, ρωτήστε τους για ποιο πράγμα νιώθουν μεγαλύτερη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη.

Ψωνίστε και μοιραστείτε

Όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ, στη λαϊκή ή σε ένα παιχνιδοπωλείο, μπορείτε να ενθαρρύνετε το παιδί να διαλέξει κάτι που μπορεί να δωρίσει. Ενημερωθείτε για τους οργανισμούς που υπάρχουν στην περιοχή σας και συλλέγουν τρόφιμα ή ρούχα, ενημερώστε το παιδί και βάλτε το να διαλέξει εκείνο αυτά που θα αγοράσετε. Έτσι μαθαίνουν να σκέφτονται τους άλλους και να μην θεωρούν δεδομένα αυτά που έχουν.

Κάντε μαζί εθελοντισμό

Από το να προσφέρετε φαγητό σε άστεγους μέχρι να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες για οργανισμούς. Έτσι δεν δίνει μόνο χρήματα, αλλά διαθέτει και τον ελεύθερο χρόνο του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments