Άποψη

Αλέφαντος: Μαρτίνς μην τον ξανά βγάλεις αυτόν τον παιδαρά από την ομάδα – Ουζουνίδη τι κάνεις;

Αλέφαντος: Μαρτίνς μην τον ξανά βγάλεις αυτόν τον παιδαρά από την ομάδα – Ουζουνίδη τι κάνεις;
Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει στο blog του στο pagenews.gr τη νίκη του Ολυμπιακού στο Λουξεμβούργο επί της Ντουντελάνζ, μιλάει για ΑΕΚ, Μάνταλο, Μπακασέτα, αλλά και για τη Λίβερπουλ.

Ο Νίκος Αλέφαντος μέσω του blog του στο pagenews.gr σχολιάζει τα ευρωπαϊκά παιχνίδια Ολυμπιακού και ΑΕΚ, χτυπάει… καμπανάκι στην ΑΕΚ και υποκλίνεται στον Κλοπ και τον τρόπο της Λίβερπουλ.

Μου άρεσε πολύ ο Σισέ. Δεν μπορείς να μην έχεις αυτό τον παίκτη να παίζει πίσω. Όχι μόνο μην τον τρως όπως σου είπα στην προηγούμενη στήλη, αλλά να τον έχεις μόνιμα βασικό πρέπει!

Ο Ολυμπιακός που ανεβαίνει ψηλά και επιτίθεται, αφήνει χώρους πίσω, δεν επιτρέπεται να μην έχει ένα γρήγορο στόπερ. Ο Σισέ είναι παιδαράς, είναι ψηλός, είναι γρήγορος, τους προλαβαίνει στην κόντρα, είναι καλός στις προσωπικές μονομαχίες, και άμπαλος δεν είναι. Παιχνίδια θέλει να μάθει καλύτερα. Με τον Βούκοβιτς μαζί ταιριάζουν. Μην ασχολείσαι συνεχώς με τον Μιράντα και με τον Μεριά.

Πολύ καλύτερος ήταν ο Ολυμπιακός από αυτήν την ομάδα η οποία ήταν μία κλάση κάτω, για να μην πω δυο κλάσεις. Στο α’ ημίχρονο έχασε 5 κλασικές ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, ήμουν σίγουρος ότι θα το έβαζε το γκολ. Και ήρθε το γκολ με μία κεφαλιά του Τοροσίδη.

Συνεχίζεται όμως το πρόβλημα με την αστοχία των μπροστινών, μία κεφαλιά ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει, δεν είναι δυνατόν να χάνουν τόσα γκολ πάλι οι μπροστινοί και να λυτρώνεσαι από μια κεφαλιά αμυντικού. Όσο για το δεύτερο γκολ, αυτογκόλ ήταν.

Κάτι πρέπει να γίνει με την μπροστινή γραμμή διότι αν δεν σκοράρουν τα εξτρέμ σου και ο κυνηγός σου, θα έχεις πρόβλημα και στον Άρη που θα πας, και με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη δεν θα είναι εύκολο. Χτύπησε και ο Γκερέρο, έχει χτυπήσει και ο Χασάν, ο Λάζαρος την έχει παίξει αυτή τη θέση αλλά δεν είναι σέντερ φορ.

ΑΕΚ- Μπάγερν, μία Μπάγερν σκιά του εαυτού τους που πελαγοδρομεί στη Γερμανία και πάει να χάσει το πρωτάθλημα, της έβαλε δυο γκολ για πλάκα της ΑΕΚ. Ο Ουζουνίδης είτε με τον Απόλλωνα παίζει, είτε με την Μπάγερν, 4-4-2 με το ίδιο στιλ. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό. Πρέπει να προσαρμόζεσαι στον αντίπαλο.

Δεν υπάρχει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο εξτρέμ παίκτης Μάνταλος. Έναν καλό παίκτη έχουν και πάνε να τον χαντακώσουν. Δεν μπορεί εκεί ο Μάνταλος. Ούτε από την άλλη ο Μπακασέτας. Μπαλώματα είναι αυτά που κάνει η ΑΕΚ. Μπαλώματα.

Το ποδόσφαιρο που μου αρέσει φέτος το παίζει η Λίβερπουλ. Και η Γιουβέντους καλή είναι, στήνεται καλά ο Αλέγκρι. Η Λίβερπουλ όμως του Κλοπ παίζει το πιο μοντέρνο ποδόσφαιρο. Πίεση ψηλά αλλά όχι τίκι τάκα, όχι 100 πάσες να σε κοιμίζει, να βαριέσαι, όχι ανούσια κατοχή.

Η Λίβερπουλ σε πιέζει ψηλά με τους γρήγορους Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο, δεν σε αφήνουν να κατέβεις άνετα στη σέντρα, έχουνε σφικτές τις γραμμές, οι μπροστινοί βοηθάνε τους χαφ και οι χαφ τους αμυντικούς, δεν σου αφήνουν χώρους, κάθε γραμμή κυνηγάει τη μπάλα με βοήθειες από την πίσω, και προσπαθούν να την πάρουν επί τόπου όπου την έχουν χάσει πριν. Και όταν πάρουνε τη μπάλα οι αμυντικοί μπορεί να βγει η Λίβερπουλ μπροστά με 3-4 πάσες. Εμένα αυτό το ποδόσφαιρο μου αρέσει, αυτό το ποδόσφαιρο θα επιβιώσει και θα κυριαρχήσει στο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments