Ελλάδα

Earthquake Greece: Κεντρικό θέμα σε όλα τα μέσα του κόσμου ο σεισμός στην Ελλάδα

Earthquake Greece: Κεντρικό θέμα σε όλα τα μέσα του κόσμου ο σεισμός στην Ελλάδα
Η φράση "Earthquake Greece" κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ.

Earthquake Greece: Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ όλου του κόσμου είναι ο σεισμός που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες τη Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα, τα περισσότερα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου μιλούν ότι ο σεισμός έπιασε στον ύπνο τους κατοίκους, επισημαίνοντας ότι το νησί έχει βεβαρημένο ιστορικό από σεισμούς.

Η γερμανική Bild

«Στον… ύπνο έπιασε τους κατοίκους της Ζακύνθου ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,8 Βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ», όπως σχολιάζει τη σεισμική δόνηση που χτύπησε την Ζάκυνθο η εφημερίδα.

Μάλιστα, στο εν λόγω δημοσίευμα υπάρχουν φωτογραφίες που απεικονίζουν το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου. Μία από αυτές δείχνει το τσιμεντένιο έδαφος στο λιμάνι της Ζακύνθου να έχει ανοίξει στα «δύο».

«Europe 1» της Γαλλίας

«Ισχυρός σεισμός έπληξε τη Ζάκυνθο σήμερα τα ξημερώματα ευτυχώς χωρίς θύματα. Ωστόσο, το οδικό δίκτυο και δίκτυο ηλεκτροδότησης έχουν υποστεί ζημιές», σχολιάζει το γαλλικό δίκτυο «Εurope 1».

Γαλλική εφημερίδα «Le Monde»

«Ο σεισμός που έπληξε τη Ζάκυνθο σήμερα τα ξημερώματα δεν είχε θύματα μόνο υλικές ζημιές»,γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde».

Γαλλική εφημερίδα «L’ Εxpress»

«Σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το Τζάντε», γράφει η γαλλική εφημερίδα «L’ Express» και προσθέτει:  «Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 287 χλμ δυτικά της Αθήνας».

Το άρθρο επισημαίνει ακόμη ότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα το δυτικό και το νότιο τμήμα της Πελοποννήσου πλήττονται τακτικά από σεισμούς, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δεν είχαν προκαλέσει θύματα.

Το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Xinhua»

«Ένας ισχυρός σεισμός έπληξε τη Ζάκυνθο όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θύματα»,αναφέρει το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Xinhua».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments