Διεθνή

InterContinental Shanghai Wonderland: Το ξενοδοχείο με θέα μέσα στη γη (pics)

InterContinental Shanghai Wonderland: Το ξενοδοχείο με θέα μέσα στη γη (pics)
InterContinental Shanghai Wonderland: Ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο στην Σανγκάη.

Το InterContinental Shanghai Wonderland είναι ένα ξενοδοχείο με θέα έξω από τα συνηθισμένα.

Συγκεκριμένα δεν έχει θέα πάνω, αλλά μέσα στη γη!

Οικοδομήθηκε  στην πόλη Σονγκτζιάνγκ, 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σανγκάης, σε διάστημα μιας δεκαετίας σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο, βάθους 88 μέτρων.

Το InterContinental Shanghai Wonderland είναι κοντά στην οροσειρά Σεσάν, στο National Forest Park του Σεσάν και στους Βοτανικούς Κήπους Τσενσάν.

Εγκαινιάστηκε πρόσφατα και διαθέτει 337 δωμάτια, σε 18 ορόφους, οι 16 εκ των οποίων είναι κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και οι δύο μέσα στο νερό.

Όλα τα δωμάτια, εκτός από εκείνα που είναι μέσα στο νερό, έχουν από το μπαλκόνι τους θέα των καταρρακτών που βουτάνε κάτω στα τοιχώματα του λατομείου, αλλά και του γυάλινου «καταρράκτη» που έχει χτιστεί στο κέντρο του ξενοδοχείου πολυτελείας.

Στον υψηλότερο όροφο, ένας πλούσιος rooftop garden. Στους δύο ορόφους μέσα στο νερό, εστιατόριο και ξενώνες με θέα σε ενυδρείο βάθους 10 μέτρων. Το «ισόγειο» φιλοξενεί πισίνα και άλλες διευκολύνσεις για χαλάρωση.

Για τους λάτρεις των extreme sports προσφέρει δυνατότητα για bungee jumping και για αναρρίχηση στις πλευρές του λατομείου.

Όπως αναφέρει το βρετανικό γραφείο design Atkins,  χρειάστηκαν 5.000 αρχιτέκτονες, μηχανικοί, σχεδιαστές και εργάτες για να ολοκληρωθεί.

Ο επικεφαλής μηχανικός Τσεν Σιασιάνγκ πρόσθεσε ότι το πρότζεκτ ήταν τόσο αντισυμβατικό που η ομάδα του ανέπτυξε καινούργιες μεθόδους οι οποίες κατέληξαν σε 39 πατέντες.

Μάλιστα το χαρακτήρισε «αγώνα κατά της βαρύτητας».

Έγινε με φιλικές προς το περιβάλλον αρχές και θα παράγει ενέργεια, θέρμανση και φωτισμό από γεωθερμικές και ηλιακές πηγές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments