Ελλάδα

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Αρκετά τα ερωτηματικά στην υπόθεση του θανάτου του

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Αρκετά τα ερωτηματικά στην υπόθεση του θανάτου του
Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από αλβανικά πυρά στους Βουλιαράτες.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Μεγάλη σύγχυση επικρατεί στην ομογένεια της Αλβανίας μετά την δολοφονία του 35χρονου Έλληνα στους Βουλιαράτες.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένουν ακόμη άγνωστες. Από την μια οι συγγενείς μιλούν για καθαρή εκτέλεση και από την άλλη η αστυνομία της Αλβανίας υποστηρίζει ότι πυροβόλησαν γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή, αφού ο νεαρός  πυροβολούσε επί ώρα εναντίον των αρχών.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα έγιναν χθες 28η Οκτωβρίου. Ο 35χρονος, Κωνσταντίνος Κατσιφάς, είχε τοποθετήσει στο νεκροταφείο πεσόντων στους Βουλιαράτες την ελληνική σημαία, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε τοποθετήσει σημαίες και σε άλλα σημεία του χωριού.

Άξιο μνημόνευσης, ότι οι Έλληνες ομογενείς που ζουν στην Αλβανία έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα να εορτάζουν τις εθνικές επετείους και να χρησιμοποιούν τα εθνικά σύμβολα.

Κατά πληροφορίες, η αλβανική αστυνομία κατέβασε τη σημαία από το νεκροταφείο πεσόντων, αλλά και από το σπίτι του 35χρονου.

Αυτό φαίνεται να εξόργισε τον Κωνστάντιο Κατσιφά, ο οποίος ζήτησε τον λόγο από τις αρχές. Γρήγορα, η λεκτική διαφορά ξέφυγε και ο Έλληνας ομογενής πυροβόλησε τον αέρα.

Από τα πυρά του Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί, αλλά τοπικά ΜΜΕ ανάρτησαν φωτογραφίες με σημάδια στα περιπολικά από τις σφαίρες του καλάσνικοφ.

Αμέσως, ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Ο Κωνσταντίνος κρύφτηκε στο βουνό  σε μια αποθήκη έξω από το χωριό.

Εν συνέχεια στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων προκειμένου να εντοπιστεί. Ο 35χρονος έπεσε νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος, από ελεύθερο σκοπευτή.

Τα θολά σημεία

Ωστόσο, παραμένουν αναπάντητα κάποια ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 35χρονος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, πράγμα που οδήγησε στην καταδίωξή του και στον θάνατό του, ενώ θολό παραμένει και το τι ακριβώς προηγήθηκε και ποια ήταν η συμπεριφορά των Αλβανών αστυνομικών.

Ακόμη πιο θολό είναι το πώς κατέληξε ο 35χρονος, με τους Αλβανούς αστυνομικούς να υποστηρίζουν ότι πυροβολούσε ακατάπαυστα εναντίον τους όταν τον εντόπισαν, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους.

“Το φάγατε το παλικάρι”

Οι συγγενείς και οι συγχωριανοί του 35χρονου, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε στοχοποιηθεί από τις αρχές, γιατί κάθε φορά που επισκεπτόταν το χωριό του αναρτούσε σε διάφορα σημεία ελληνικές σημαίες.

Κατά μια νεότερη εκδοχή, οι Αλβανοί αστυνομικοί κατέβασαν την ελληνική σημαία από το σπίτι του Κατσίφα και αυτό ήταν που οδήγησε στην «έκρηξή του».

Οι κάτοικοι στο χωριό Βουλιαράτες μιλούν για εν ψυχρώ δολοφονία του ομογενούς, που ήρθε αντιμέτωπος με πλήθος αστυνομικών των ειδικών αλβανικών δυνάμεων, επειδή αρνήθηκε να παραδώσει την ελληνική σημαία που κρατούσε. Μάλιστα, χθες υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες την αστυνομία. «Ντροπή σας», «το φάγατε το παλικάρι», «στο ***** από εδώ, παλιοτόμαρα», φώναζαν στους αστυνομικούς.

Τι λέει ο πρόεδρος της «Ομόνοιας»

Ο πρόεδρος της πολιτικής οργάνωσης «Ομόνοια» υποστηρίζει ότι ο 35χρονος διαπληκτίστικε με τους Αλβανούς για το γεγονός ότι είχαν αφαιρέσει τις σημαίες, ένας αστυνομικός του έδειξε το όπλο του και εκεί θόλωσε και πήρε το δικό του και πυροβόλησε στον αέρα.

Όσον αφορά στον θάνατο του 35χρονου, από το χωριό λένε ότι επί μία ώρα ακούγονταν πυροβολισμοί στο βουνό, όπου είχε κρυφτεί ο Κατσίφας.

Ωστόσο, κατά τον πρόεδρο της «Ομόνοιας», όπως είπε στο protothema.gr, υπάρχουν δύο εκδοχές για το πώς κατέληξε και τι έγινε.

«Η πρώτη λέει ότι η αλβανική αστυνομία του είπε να παραδοθεί αλλά εκείνος αρνήθηκε και παράλληλα πυροβολούσε, και όταν του τελείωσαν οι σφαίρες βγήκε έξω φωνάζοντας “Ζήτω η Ελλάδα”, και φαίνεται να επιλέγει τον θάνατο χωρίς να παραδίνεται.

Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, οι Αλβανοί αστυνομικοί τον εκτέλεσαν επί τόπου και θέλοντας όμως να φανεί ως συμπλοκή πυροβολούσαν μόνοι τους για να φανεί ότι υπήρξε συμπλοκή. Δυστυχώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την αλήθεια».

“Ντου” στο σπίτι του – Χτύπησαν την μητέρα του

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όση ώρα η αλβανική αστυνομία αναζητούσε τον Κωνσταντίνο Κατσιφά πιστεύοντας προφανώς ότι έχει βρει καταφύγιο στο σπίτι του, “μπούκαραν” στο σπίτι του το έκαναν άνω κάτω και σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες χτύπησαν και την ηλικιωμένη μητέρα του με κοντάκιο όπλου, για να ομολογήσει πού βρίσκεται το παιδί της.

Ράμα: Μην λέτε απαράδεκτη την απώλεια ζωής ενός τρελού

«Αγαπητοί γείτονες, αντί να χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια της ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε με πολεμικές σφαίρες κατά της αστυνομίας μας που εκτέλεσε μόνο το καθήκον της, ελάτε μαζί μας στην προσευχή μας στο Θεό που καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε άδικα από την εξτρεμιστική ανοησία». έγραψε στο twitter o Αλβανός πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments