Αθλητισμός

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Συνέχεια στο αήττητο για τους “πολίτες” (vid)

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Συνέχεια στο αήττητο για τους “πολίτες” (vid)
Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Δείτε πως επικράτησε η ομάδα του Γκουαρντιόλα στο Γούμπλεϊ.

Τότεναμ Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Με γκολ του Μαχρέζ οι “πολίτες” παρέμειναν αήττητοι και στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Μάνστεστερ Σίτι ήταν η νικήτρια του μεγάλου ντέρμπι με το οποίο έκλεισε η 10η αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι πολίτες, με γκολ του Μαχρέζ στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, επιβλήθηκαν με 0-1 της Τότεναμ στο Γουέμπλεϊ και πλέον έπιασαν την Λίβερπουλ στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ παράλληλα έδωσαν συνέχεια στο αήττητο σερί που διατηρούν από την αρχή του πρωταθλήματος.

Η Σίτι κατάφερε να σκοράρει στη πρώτη φάση που βρήκε στο παιχνίδι. Μόλις στο 6΄ ο Στέρλιγκ μπήκε στη περιοχή ντριπλάροντας τον Τρίπιερ (που προηγουμένως είχε κάνει λάθος εκτίμηση σε μακρινή μπαλιά προς το μέρος του) και γύρισε τη μπάλα προς τον Μαχρέζ που με πλασέ έκανε το 0-1. Δυο λεπτά αργότερα ο Αγουέρο βρήκε χώρο και έκανε το σουτ εντός περιοχής αλλά αυτό έφυγε λίγο μακριά από την εστία. Η πρώτη προσπάθεια της Τότεναμ ήρθε στο 9ο λεπτό όταν ο Κέιν εξαπέλυσε ένα ξερό σουτ εκτός περιοχής το οποίο πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Έντερσον. Λίγο πριν τη συμπλήρωση του μισάωρου η Σίτι έχασε καλή ευκαιρία με τον Μαχρέζ.

Ο Αλγερινός σούταρε από πλάγια θέση εντός περιοχής αλλά ο Γιορίς με σπουδαία απόκρουση, έδιωξε σε κόρνερ. Στο 33 η Τότεναμ είχε μεγάλη προϋπόθεση δημιουργίας φάσης όταν ο Κέιν μπήκε στη περιοχή από δεξιά και βρέθηκε απέναντι στον Έντερσον, αλλά έκανε κακό κοντρόλ με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας της Σίτι να βγει και να τον προλάβει. Η τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα ήρθε στο 37΄ από την Σίτι και τον Νταβίντ Σίλβα οποίος, εντός περιοχής, έκανε το ευθύβολο σουτ αλλά ο Γιορίς μάζεψε στο κέντρο της εστίας του.

Και πάλι οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που βρήκαν τη πρώτη μεγάλη φάση, με την επανέναρξη του ματς. Στο 56΄ ο Στέρλιγκ δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Γιορίς, ενώ προηγουμένως ο Νταβίντ Σίλβα δεν τόλμησε το σουτ από τη μικρή περιοχή. Στο 64΄ η Σίτι βγήκε γρήγορα στην επίθεση και ο Αγκουέρο έκοψε και πλάσαρε εντός περιοχής τον Γιορίς αλλά η προσπάθεια του Αργεντινού δεν ήταν ικανή να ανησυχήσει τον κίπερ των «πετεινών».

Δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90 ο Λαμέλα έχασε απίστευτη φάση (και την τελευταία χρονικά στο παιχνίδι) για να ισοφαρίσει. Ανενόχλητος, απέναντι στον Έντερσον, πήρε πάσα από τον Άλι αλλά το πλασέ του έφυγε πολύ πάνω από την εστία.

Τότεναμ (Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Σάντσεζ, Αλτερβάιλερ, Ντέιβις, Ντάιερ (Γουίνκς 68΄), Ντεμπελέ (Άλι 75΄), Σισοκό, Λαμέλα, Λούκας (Έρικσεν 82΄), Κέιν

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Μεντί, Λαπόρτε, Στόουνς, Γουόλκερ, Φερναντίνιο, Μπερνάντο Σίλβα, Νταβίντ Σίλβα (Κομπανί 89΄), Μαχρέζ (Ζεσούς 92΄), Στέρλιγκ, Αγουέρο (Ντε Μπρούινε 71΄)

Δείτε τα στιγμιότυπα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments