Ελλάδα

Σεισμός Ζάκυνθος: Ισχυρή μετασεισμική δόνηση τα ξημερώματα

Σεισμός Ζάκυνθος: Ισχυρή μετασεισμική δόνηση τα ξημερώματα
Σεισμός Ζάκυνθος: Η νέα δόνηση σύμφωνα με τις μετρήσεις ήταν 5,3 Ρίχτερ.

Σεισμός Ζάκυνθος: Μετά την μεγάλη δόνηση των 6,6 Ρίχτερ στο νησί, ένας νέος σεισμός σημειώθηκε ένα λεπτό πριν τις 5:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (30/10/18).

Ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στις 04:59 σήμερα στα ανοικτά της Ζακύνθου,φαίνεται ότι εντάσσεται στην μετασεισμική ακολουθία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός στο Ιόνιο πέλαγος σημειώθηκε σε μια περιοχή 48 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 294 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο εκτιμούν ότι ένας μετασεισμός αυτού του μεγέθους ήταν αναμενόμενος.

Το νησί «μετακινήθηκε» από την ισχυρή δόνηση

Το νησί της Ζακύνθου, μετακινήθηκε ολόκληρο προς τα νοτιοδυτικά από τον ισχυρό σεισμό λένε οι επιστήμονες που επισημαίνουν ότι αυτό δείχνουν οι δορυφορικές εικόνες που έχουν στη διάθεσή τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, Αθανάσιος Γκανάς, λέει ότι το νησί μετακινήθηκε κατά τρία εκατοστά μετά τον σεισμό.

Τονίζει ωστόσο, ότι ακόμη οι επιστήμονες δεν έχουν πλήρη εικόνα για ποιο από τα ρήγματα της περιοχής έδωσε τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ.

Ακόμη, φαίνεται ότι το τσουνάμι που προκάλεσε ήταν τελικά 70 εκατοστά και χρειάστηκαν 56 λεπτά για να φτάσει ως τις ακτές της Ιταλίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments