Ελλάδα

Βαγγέλης Ζαμπούνης: Το “βρώμικο” παρελθόν του εκτελεστή της “Greek Mafia”

Βαγγέλης Ζαμπούνης: Το “βρώμικο” παρελθόν του εκτελεστή της “Greek Mafia”
Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης είχε συλληφθεί το 2012 για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό και Γλυφάδα.

Βαγγέλης Ζαμπούνης: Ενέδρα θανάτου έστησαν άγνωστοι το βράδυ της Τρίτης (30/10/18) στον Πειραιά, σε εκτελεστή της «Greek Mafia».

Αναλυτικότερα, , στην Ακτή Κονδύλη 4, ένα λευκό βαν σταμάτησε δίπλα από έναν άνδρα και άγνωστοι άρχισαν να τον πυροβολούν. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε σοβαρά. Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Τζάνειο.

Στο σημείο, έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό είναι πιθανό να σχετίζεται με υποθέσεις της νύχτας.

Βρέθηκε καμένο το βαν των δραστών μαζί με καμένο καλάσνικοφ

Αργότερα αστυνομικοί εντόπισαν καμένο ένα λευκό βαν και μέσα σε αυτό ένα επίσης καμένο καλάσνικοφ, στη συμβολή των οδών Μήλου και Αιτωλικού στον Πειραιά, τα οποία όπως όλα δείχνουν ήταν το όχημα διαφυγής των δραστών και το όπλο που χρησιμοποίησαν.

Τα ευρήματα θα μεταφερθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για ενδελεχή ανάλυση.

Βαγγέλης Ζαμπούνης: Το προφίλ του θύματος

Ο 38χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για ληστείες, ενώ τον Νοέμβριο του 2012 είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε στις περιοχές Χαϊδαρίου, Γλυφάδας και Πειραιά.

Τον Ιανουάριο του 2015 είχε συνταχθεί άλλη δικογραφία σε βάρος του, με συνολικά 37 κατηγορουμένους.

Το 2012 φέρεται να είχε δεχθεί εντολές από κρατούμενους «αρχινονούς» για να σκοτώσει την πρόεδρο του δικαστηρίου που είχε εξετάσει την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη ποτέ, αφού συνελήφθη για την προαναφερόμενη υπόθεση των εκβιασμών.

Η εμπλοκή του 38χρονου, όμως, στην απόπειρα δολοφονίας της προέδρου του δικαστηρίου δεν είχε δικαστική συνέχεια, ενώ κι ο ίδιος αρνήθηκε κάθε σχετική κατηγορία.

Το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφία που είχε συντάξει η Ασφάλεια Αττικής για τη δολοφονία της 29χρονης Μαρίας Καφιέρη, το 2009, σε ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια. Ο ίδιος δήλωσε άγνοια για τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια.

Τα τελευταία χρόνια εφέρετο ως ιδιοκτήτης πρατηρίων καυσίμων, ενώ είχε εμφανισθεί κι ως σωματοφύλακας επιχειρηματιών σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Καταληκτικά, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης ήταν φίλος της 33χρονης, Κατερίνας Αναγνωστάκη που εκτελέστηκε με μαφιόζικο τρόπο τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Κηφισιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments