Ελλάδα

Γιάννης Μακρής: Η χλιδάτη ζωή, το μυστηριώδες παρελθόν και τα αφιερώματα στην Αυστραλία

Γιάννης Μακρής: Η χλιδάτη ζωή, το μυστηριώδες παρελθόν και τα αφιερώματα στην Αυστραλία
Ο Γιάννης Μακρής έπεσε νεκρός χθες από σφαίρες αγνώστων έξω από το σπίτι του. Ποιος ήταν ο 46χρονος "Αυστραλός" επιχειρηματίας που είχε απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις Αρχές.

Γιάννης Μακρής: Με μεγάλα αφιερώματα τα Αυστραλιανά ΜΜΕ αναφέρονται στην εκτέλεση του 46χρονου επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στην Βούλα το βράδυ της Τετάρτης (31/10/2018). Γνωστός για τις παράνομες δραστηριότητές του στο Σίδνεϊ αναφέρεται και ως πρώην σύντροφος της Βασίλισσας της νύχτας Roxy Jacenko.

Είχε μαζί της μια θυελλώδη σχέση η οποία διακόπηκε όταν εκείνος μπήκε στην φυλακή για ναρκωτικά το 2005. Αναφέρουν επίσης ότι ο 82χρονος πατέρας του ήταν ο πρώτος που έφτασε στο σημείο που είχε εκτελεστεί το παιδί του και ρωτούσε για εκείνον.

Ο 46χρονος, σύμφωνα πάντα με τα Αυστραλιανά ΜΜΕ ήταν γνωστός και ως ο «Αυστραλός». Αναφέρονται στην βεντέτα που είχε η οικογένεια του 46χρονου με την οικογένεια Ιμπραχίμ, μέλη της οποίας το 2012 είχεαν συλληφθεί γιατί ήθελαν να σκοτώσουν τον ελληνοαυστραλό επιχειρηματία. Ο ίδιος συνδεόταν με την απόπειρα δολοφονίας του Φάντι Ιμπραχίμ.

Η οικογένεια του 46χρονου είναι γνωστή στις αυστραλιανές αρχές αφού το 2011 ο πατέρας του 46χρονου είχε κατηγορηθεί για κατοχή λαδιού αμφεταμίνης από το οποίο θα παρασκεύαζαν το ναρκωτικό ICE και η αξία της ποσότητας θα έφτανε τα 13 εκατομμύρια δολάρια!

Η αυστραλιανή εφημερίδα της ομογένειας neoskosmos.com, με αφορμή τη δολοφονία του 46χρονου, αναφερόμενη στο παρελθόν του περιγράφει:

«Η οικογένεια του 46χρονου Ελληνοαυστραλού είχε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπη με τον νόμο, καθώς το 2011 ο πατέρας του δολοφονηθέντος, πρώην τραγουδιστής στο Σίδνεϊ, είχε συλληφθεί αφού οι Αρχές εντόπισαν 50 κιλά μεθαμφεταμίνης στην κατοχή του, αν και οι κατηγορίες εναντίον του ανατράπηκαν όταν ο έτερος γιος του παραδέχθηκε πως ο ίδιος είχε παρακινήσει τον πατέρα του να μεταφέρει τα ναρκωτικά, θεωρώντας ότι δεν θα κινούσαν υποψίες.

Και ο ίδιος ο 46χρονος όμως είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Σϊδνεϊ ήταν ιδιοκτήτης ενός νυχτερινού κέντρου στην οδό Oxford μαζί με τον γόνο γνωστής οικογενείας. Οι δρόμοι τους χώρισαν έπειτα από έντονη διαφωνία κάποια στιγμή το 2007. Δύο χρόνια αργότερα, ο δολοφονηθείς βρέθηκε κατηγορούμενος για τον σοβαρό τραυματισμό του αδερφού του συνεταίρου του.

Στη συνέχεια τα δύο αδέλφια (σ.σ. οι συνέταιροι του δολοφονηθέντος) φαίνεται πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον 46χρονο Ελληνοαυστραλό ως αντίποινα για την απόπειρα εναντίον του αδελφού του συνεταίρου του, αλλά αθωώθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου. Από το 2013 είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 46χρονο, αφού βρέθηκε να οδηγεί χωρίς άδεια, ενώ στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε προκειμένου να του απαγγελθεί η ποινή του. Το δίπλωμά του ακυρώθηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018».

Γιάννης Μακρής: Οι εταιρείες σεκιούριτι και η… άδοξη συνεργασία με πρώην πολιτικό

Ο «Αυστραλός» τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν με επιχειρήσεις σεκιούριτι και καθαριότητας. Μάλιστα, στην επιχείρηση υπηρεσιών ασφαλείας που διατηρούσε με έδρα την Καλλιθέα εργάστηκε για ένα διάστημα και γνωστός πρώην πολιτικός. Η συνεργασία έληξε άδοξα, με τον πολιτικό να αποχωρεί από τη δουλειά αλλά να μην επιστρέφει ποτέ το εταιρικό τζιπ που του είχαν δώσει!

Γιάννης Μακρής: Οι χλιδές και η γυναίκα – μοντέλο

Η σύζυγός του, με πατέρα Έλληνα και μητέρα Ουκρανή, ασχολείται με τον χώρο της μόδας από μικρή ηλικία, συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς ομορφιάς (Miss Παγκόσμιος Τουρισμός 2003, Miss Top Model International 2003) κερδίζοντας τίτλους, περπατώντας σε πασαρέλες και εσχάτως συμμετέχοντας σε ριάλιτι μόδας που προβάλλεται αυτή την περίοδο. Μάλιστα, στο κανάλι υπήρξε χθες βράδυ προβληματισμός για το τι θα γίνει, καθώς κάποια επεισόδια στα οποία πρωταγωνιστεί η σύζυγος του 46χρονου έχουν ήδη γυριστεί.

Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά μαζί και πριν από δύο χρόνια παντρεύτηκαν σε έναν υπέρλαμπρο γάμο -ο οποίος φιλοξενήθηκε και στα περιοδικά- στη Μύκονο.

Γιάννης Μακρής: Οι έρευνες

Οι έρευνες είναι ακόμη στο σκοτάδι και έτσι προσπαθούν κομμάτι, κομμάτι να συνδέσουν το παζλ της εκτέλεσης του 46χρονου. Οι έρευνες περιλαμβάνουν σχεδόν κάθε δραστηριότητα του θύματος από την περίοδο που άρχισαν τα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για ναρκωτικά, ως τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Η έρευνα μάλιστα φαίνεται ότι φτάνει ως τη Μύκονο, η οποία δεν φαίνεται πως ήταν μόνος ο τόπος όπου επέλεξε να παντρευτεί την καλλονή σύζυγό του.

Γιάννης Μακρής: Πώς έγινε η εκτέλεση

Πάνω από τέσσερις σφαίρες δέχτηκε χθες το βράδυ γνωστός επιχειρηματίας. Ο 46χρονος δέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες στο θώρακα πιθανότατα από εννιάρι πιστόλι. Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του, ένα Smart, στην οδό Τροίας στο Πανόραμα Βούλας, όταν δέχθηκε τα φονικά πυρά και επιχείρησε να βγει. Επεσε νεκρός όμως, έξω από το αυτοκίνητό του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών για υποθέσεις ναρκωτικών και δεν συνδέουν την εκτέλεση με τη δολοφονία του άνδρα που σημειώθηκε προχθές στον Πειραιά, η οποία αφορούσε ξεκαθάρισμα στον χώρο της νύχτας. Το θύμα σύμφωνα με πληροφορίες είχε συλληφθεί τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ελλάδα κατά το παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν λίγο μετά τις οκτώ και μισή χθες το βράδυ όταν ο 36χρονος άνδρας, που έφερε το προσωνύμιο «Αυστραλός», έβγαινε από το σπίτι του και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του. Εκεί -άγνωστο πώς- τον πλησίασαν ένα ή δυο άτομα και τον πυροβόλησαν τουλάχιστον τέσσερις φορές τόσο όσο ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του όσο και κατά την προσπάθειά του να βγει από αυτό.

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που συνέλεξαν κάλυκες και μαρτυρίες από την περιοχή. Οι κάλυκες εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν το όπλο της δολοφονίας ήταν «καθαρό» ή εάν είχε χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments