Ελλάδα

Σεισμός Ζάκυνθος: Νέα σεισμική δόνηση ανοιχτά του νησιού

Σεισμός Ζάκυνθος: Νέα σεισμική δόνηση ανοιχτά του νησιού
Σεισμός Ζάκυνθος: Στους «ρυθμούς» των Ρίχτερ το νησί.

Σεισμός Ζάκυνθος: Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στο Ιόνιο, όπου δεκαέξι λεπτά πριν από τις πέντε το πρωί οι σεισμογράφοι του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου κατέγραψαν δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενημέρωσε με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε πριν από λίγο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η «ασθενής» αυτή σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 52 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 287 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 26η Οκτωβρίου, η Ζάκυνθος δοκιμάστηκε από μια σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που πάντως προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές.

Σεισμός Ζάκυνθος: Ακατάλληλα 72 κτίρια μετά την ισχυρή δόνηση

Εβδομήντα δύο κτίρια έχουν κριθεί μέχρι στιγμής ακατάλληλα στο νησί, λόγω του ισχυρού σεισμού, όπως προέκυψε από τις αυτοψίες των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών, οι οποίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Μέχρι την Τρίτη (30/10/2018) είχαν διενεργηθεί 148 αυτοψίες, κατά τις οποίες κρίθηκαν κατάλληλα 76 κτίρια. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε όλα τα όλα τα δημόσια κτήρια, σχολεία, νοσοκομεία, κτήρια κρατικών φορέων, βιβλιοθήκες κ.λπ.

Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκε η καταλληλότητα χρήσης όλων των κτηρίων πλην δυο στατικώς ανεξάρτητων αιθουσών σε ισάριθμα σχολεία.

Σε αυτές τις αίθουσες θα πρέπει να γίνουν επισκευές, χωρίς να είναι απαραίτητη η διακοπή λειτουργίας των σχολείων.

Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα και το Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments