Οικονομία

Αυξήσεις στις ασφάλειες αυτοκινήτων: Ποιοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Αυξήσεις στις ασφάλειες αυτοκινήτων: Ποιοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη
Έρχονται αυξήσεις στις ασφάλειες των αυτοκινήτων. Άνοδος έως και 20%.

Αυξήσεις στις ασφάλειες αυτοκινήτων:  Άσχημα είμαι τα νέα για τους οδηγούς όλης της χώρας, καθώς οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται με τις ασφάλειες αυτοκινήτων βλέπουν… αυξήσεις που μάλιστα θα φτάσουν ως και το 20% σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Σύμφωνα με φορείς του κλάδου, η κάθετη πτώση των ασφαλίστρων κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης σε ποσοστό που αγγίζει ακόμη και το 50% θα είχε σταματήσει από το 2016, ωστόσο η… προσέλκυση των χιλιάδων ανασφάλιστων αυτοκινήτων που κυκλοφορούσαν δρόμους με “δέλεαρ” την τιμή ανέβαλε για λίγο την αλλαγή πολιτικής εκ μέρους των ασφαλιστικών ομίλων.

Όπως γράφει η εφημερίδα “Το Έθνος”,  μόνο φέτος οι μειώσεις ανήλθαν σε 10%, ανεβάζοντας το ποσοστό πτώσης στα υφεσιακά χρόνια κοντά στο 50%.

Από αυτή τη συγκυρία, κερδισμένες από τη μάχη αυτή βγήκαν οι Εταιρείες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), οι οποίες κατέχουν περίπου το 11,2% του στόλου, που στο σύνολό του τζιράρει περίπου 1 δισ. ευρώ.

Τώρα οι εταιρείες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τις αυξήσεις στα συμβόλαια από τις αρχές του επόμενου έτους και αυτές υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν σε διψήφια επίπεδα με έναν πρώτο υπολογισμό να μιλάει για αυξήσεις μεταξύ 15% και 20%.

Να σημειωθεί, ότι για τις αυξήσεις θα ληφθεί υπόψη και το προφίλ του κάθε οδηγού, από τα τροχαία τα οποία έχει προκαλέσει ως τον τόπο που ζει κλπ.

Καταληκτικά, το μόνο που μπορεί να κρατήσει σε σε χαμηλότερα επίπεδα τις αυξήσεις και τουλάχιστον για αρχή αυτές να μην ξεπεράσουν κατά πολύ το 10% είναι ο ανταγνωνισμός ανάμεσα στις εταιρίες ασφάλισης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments