Πολιτική

Βίτσας για Μόρια: Η κατάσταση είναι οριακή, αλλά ο καταυλισμός δεν είναι κολαστήριο

Βίτσας για Μόρια: Η κατάσταση είναι οριακή, αλλά ο καταυλισμός δεν είναι κολαστήριο
Βίτσας για Μόρια: Ο Δημήτρης Βίτσας αναφερόμενος στη Μόρια δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος στον χαρακτηρισμό "κολαστήριο".

Βίτσας για Μόρια: Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, πάρα τις σκληρές εικόνες από τον καταυλισμό που κάνουν τον γύρο του κόσμου, έδωσε μία άλλη εικόνα για τον καταυλισμό.

Βίτσας για Μόρια: Η κατάσταση είναι οριακή, αλλά ο καταυλισμός δεν είναι κολαστήριο

Απαντώντας στο βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρο Παπαθεοδώρου ανάφερε: «Επιμένετε στην επικοινωνιακή λέξη “κολαστήριο” της Μόριας.

Αν πήγατε εκεί δεν έχετε αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.

Αλλιώς δεν θα μιλάγατε για κολαστήριο για ένα χώρο που είναι όλοι εμβολιασμένοι, που προσφέρονται στα παιδιά υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Σε έναν χώρο που έχει σχολή εκμάθησης μουσικών οργάνων».

Έντονη η αντίδραση από τον κ. Παπαθεοδώρου έκανε λόγο για μαγική εικόνα από την πλευρά του υπουργού και του απάντησε:

«Ίσως πρέπει να δείτε εσείς αν ζουν μικρά παιδιά δίπλα σε φράχτη με πλαστικές σκηνές, ότι στο κέντρο βρίσκεται για ιατρική βοήθεια μόνο το ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί όλες οι άλλες ομάδες έφυγαν λόγω της κακοποίησης και των βιασμών, τη μητέρα που κατασκήνωσε έξω από αστυνομικό τμήμα για να μην τις κλέψουν το παιδί. Κάνουν καταπληκτική δουλειά οι άνθρωποι εκεί, αλλά οι συνθήκες απάνθρωπες. Αν τα είχατε δει όλα αυτά δεν θα ξεκινούσατε έτσι».

Στη δευτερολογία του ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, επανέλαβε ότι υπάρχει μια οριακή κατάσταση που κυρίως έχει να κάνει με τις ροές και πρόσθεσε ότι έχουν φύγει 12.000 πρόσφυγες από τη Μόρια στην ηπειρωτική Ελλάδα κι άλλοι 500 έχουν επιστραφεί είτε με συμφωνία ΕΕ Τουρκίας είτε με εθελοντική επιστροφή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments