Ελλάδα

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. από την αλβανική αστυνομία

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. από την αλβανική αστυνομία
Κωνσταντίνος Κατσίφας: Η Αλβανική Αστυνομία ενημέρωσε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώθηκαν σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, χθες Παρασκευή, από την Aλβανική Αστυνομία για σημαντικές πτυχές της επιχείρησης που οδήγησε στον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, εν αναμονή του πορίσματος της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων Τιράνων, που θα πρέπει να περιέχει τα σχετικά τεκμήρια.

Το πρωί της Παρασκευής οι δύο αστυνομικοί έφτασαν στα Τίρανα και αρχικά πήγαν στην πρεσβεία της Ελλάδας όπου είχαν συνάντηση με την πρέσβη. Αμέσως μετά επισκέφτηκαν το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, νωρίς το απόγευμα έφτασαν στο κτήριο της Γενικής Εισαγγελίας. Στην πρώτη φάση της ενημέρωσης γίνεται συλλογή πληροφοριών από τους Έλληνες αξιωματικούς σε κεντρικό επίπεδο, ενώ η αλβανική πλευρά περιγράφει τα περιστατικά και τον τρόπο αντίδρασης των Αλβανών αστυνομικών.

Οι Έλληνες αστυνομικοί θα παραμείνουν στην Αλβανία για όσο χρόνο χρειαστεί, ενώ ζητούν λεπτομέρειες για κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Η Ελλάδα θεωρεί , όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, απαραίτητη την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας για επιστροφή της σορού και ενταφιασμό, εξέλιξη που επ’ ουδενί επηρεάζει τα δικονομικά δικαιώματά της, όπως προβλέπονται από τη συναφή αλβανική νομοθεσία. Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν αλβανικά ΜΜΕ, ο Εισαγγελέας Τιράνων ζήτησε να προσέλθει για κατάθεση τις επόμενες ήμερες και η πρώην σύζυγος του Κατσίφα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει καταθέσει ο πατέρας του Κωνσταντίνου, Ιωάννης Κατσίφας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερωτήσεις στράφηκαν γύρω από το καλάσνικοφ του 35χρονου.  Ταυτόχρονα, φέρεται να υπέβαλε νέο αίτημα εγγράφος για παράδοση της σορού. Σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του Κατσίφα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία

Την αντίδραση του δικηγόρου της οικογένειας Κατσίφα Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου προκαλεί η πρωτοβουλία των αλβανικών αρχών να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος του νεκρού ομογενούς. Ο Κ. Γιοβανόπουλος επισημαίνει οτι συνιστά πρωτοφανή ενέργεια στα παγκόσμια νομικά χρονικά, η αλβανική Δικαιοσύνη να έχει σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ζητώντας να υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Μία δικογραφία πρέπει να σχηματιστεί και μόνο, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, θύμα ο Κωνσταντίνος Κατσίφας» επεσήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου και χαρακτήρισε «ελεεινή» και «δειλή προπαγάνδα» τη δήλωση του Έντι Ράμα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Έκκληση για βοήθεια από την αδελφή του 35χρονου – «Να φανεί η αλήθεια»

Η αδελφή του 35χρονου, Ερμιόνη Κατσίφα ζητά να διαλευκανθεί πλήρως η δολοφονία του αδελφού της, ενώ ταυτόχρονα καλεί και την ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσει προκειμένου «να φανεί η αλήθεια». Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους η Ερμιόνη Κατσίφα ζήτησε να υπάρξει δικαιοσύνη και να διελευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του αδελφού της. «Να φανεί η αλήθεια», είπε και συνέχισε: «Να ερευνήσει το ελληνικό κράτος . Με όποιο τρόπο να φανεί η αλήθεια. Μας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments