Ελλάδα

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Επτά ημέρες άταφος ο 35χρονος – Σε απόγνωση η μητέρα του

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Επτά ημέρες άταφος ο 35χρονος – Σε απόγνωση η μητέρα του
Σε απόλυτο θρίλερ μετατρέπεται η υπόθεση της δολοφονίας του 35χρονου, αφού ο Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένει άταφος για έβδομη ημέρα.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Επτά μέρες  έχουν περάσει από την περασμένη Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, όταν ο 35χρονος από τη Βόρεια Ήπειρο έπεφτε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτες, και ακόμα οι αρχές της γειτονικής χώρας  δεν έχουν παραδώσει τη σορό του στους γονείς του προκειμένου να του πουν το «τελευταίο αντίο».

Η συγκεκριμένη στάση των Αλβανών, ουσιαστικά στρίβει το μαχαίρι στην πληγή της οικογενείας, με την μητέρα του 35χρονου να βρίσκεται σε απόγνωση.

«Γιατί το κρατάνε Βαγγέλη, γιατί δεν φωνάζετε όλοι;» φέρεται να είπε η κυρία Κατσίφα στον βουλευτή του κόμματος LSI Βαγγέλη Τάβο και στην ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους με τους οποίους συναντήθηκε το Σάββατο.

Δικογραφία για την υπόθεση Κατσίφα άνοιξε η Αλβανική Δικαιοσύνη

Δικογραφία κατά του νεκρού Κωνσταντίνου Κατσίφα άνοιξε η αλβανική δικαιοσύνη, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία αφορά σε παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Κώστα Γιοβανόπουλο, στο ποινικό δίκαιο τέτοιες δικογραφίες άμεσα αρχειοθετούνται με το θάνατο ενός ανθρώπου.

Την άμεση επιστροφή της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ζητάει ο Γ. Κατρούγκαλος

Την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την επιστροφή από τις αλβανικές αρχές της σορού του 35χρονου ομογενούς, ζητάει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στα “Νέα”.

«Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε τις προτεραιότητές μας: να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Να προστατευτούν τα δικαιώματα των Ελλήνων αδελφών μας. Τέλος, με σεβασμό και χωρίς καμία υποχώρηση στα δύο πρώτα, να προστατεύσουμε και τις διμερείς μας σχέσεις» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και σημείωσε:

«Δεν μείναμε σε ευχές. Προχωρήσαμε στα αναγκαία διαβήματα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις, με τον αυτονόητο σεβασμό στη Δικαιοσύνη».

Χαρακτήρισε μάλιστα θετικό ότι έγινε δεκτό το ελληνικό αίτημα για παρουσία Έλληνα αστυνομικού στην Αλβανία κατά τη διεξαγωγή των σχετικών ερευνών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει την ανάγκη «να είμαστε πολύ προσεκτικοί και από τις δύο μεριές των συνόρων, και όχι μόνο, αυτονόητα στο επίπεδο των κυβερνητικών αρχών», σημειώνοντας ότι «ο εξτρεμισμός των μεν εκτρέφει τον εξτρεμισμό και τη μισαλλοδοξία των άλλων».

Τονίζει ακόμα ότι η Ελλάδα περιμένει από τα Τίρανα τη θέσπιση των κανονιστικών πράξεων για την πλήρη εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για την προστασία των μειονοτήτων, υπενθυμίζοντας ότι η προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας αποτελεί ένα από τα κριτήρια για την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments