Διεθνή

Συνάντηση Χέιλ – Ονάλ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Συνάντηση Χέιλ – Ονάλ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συνάντηση Χέιλ – Ονάλ για τις σχέσεις Ουάσινγκτον-Άγκυρας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Συνάντηση Χέιλ – Ονάλ: Οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας και περιφερειακά ζητήματα ήταν στην ατζέντα της χθεσινής συνάντησης του Αμερικανού Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για πολιτικές υποθέσεις. Ντέιβιντ Χέιλ, με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του γραφείου του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο άνδρες καλωσόρισαν την έναρξη των κοινών περιπολιών μεταξύ των αμερικανικών και των τουρκικών δυνάμεων δυτικά του ποταμού Ευφράτη κατά μήκος της γραμμής οριοθέτησης έξω από το Manbij.

«Αυτές οι κοινές περιπολίες αποτελούν μέρος του οδικού χάρτη που εγκρίθηκε στις 4 Ιουνίου από τους Υπουργούς Εξωτερικών Πομπέο και Τσαβούσογλου και έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στη διατήρηση της ηρεμίας και στη στήριξη της σταθερότητας στο Manbij», αναφέρει η γραπτή δήλωση.

Σημειώνεται παράλληλα ότι ο Αμερικανός Υφυπουργός εξέφρασε ανησυχίες για τα πρόσφατα γεγονότα στη βορειοανατολική Συρία, ζήτησε να σταματήσει η ανταλλαγή πυρών στην περιοχή και υπογράμμισε την ανάγκη σταθερότητας στη βορειοανατολική Συρία για να εξασφαλιστεί μία διαρκή ήττα της ISIS.

Ο κ. Χέιλ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του πάστορα Άντριου Μπράνσον στις Ηνωμένες Πολιτείες και προέτρεψε την απελευθέρωση άλλων Αμερικανών υπηκόων που κατηγορήθηκαν αδίκως, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού της NASA Serkan Golge και του τοπικού προσωπικού της αποστολής των ΗΠΑ.

Καταλήγοντας η γραπτή δήλωση αναφέρει ότι και οι δύο πλευρές παρουσίασαν εισηγήσεις για τρόπους διεύρυνσης και εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments