Οικονομία

Eurogroup συντάξεις: Στο τραπέζι πέφτει ανεπίσημα η πιθανή μείωση

Eurogroup συντάξεις: Στο τραπέζι πέφτει ανεπίσημα η πιθανή μείωση
Πρώτο crash test για τις συντάξεις στο σημερινό Eurogroup.

Eurogroup συντάξεις: Την πρώτη, ανεπίσημη, συζήτηση για τι τελικά θα γίνει με τις συντάξεις πρόκειται να κάνουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στη σημερινή συνεδρίασή (05/11) του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, παρόλο που η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνόδου, το θέμα θα βρεθεί στο τραπέζι, στο πλαίσιο της εξέτασης των προσχεδίων προϋπολογισμού που κατέθεσαν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2019.

Από τις αντιδράσεις των εταίρων στο ζήτημα, η ελληνική κυβέρνηση θα κρίνει τις προθέσεις και ουσιαστικά τις απαντήσεις που θα λάβει όταν το θέμα τεθεί επισήμως.

Έτσι, σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα προσπαθήσει να πείσει τους ομολόγους του στην ευρωζώνη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 θα φθάσει το 3,6% του ΑΕΠ χωρίς να μειωθούν οι συντάξεις και με πλήρη εφαρμογή του πακέτου Τσίπρα.

Να σημειωθεί, ότι… πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται και πάλι να έχει η στάση της Γερμανίας, ειδικά μετά τις εξελίξεις στο ζήτημα της Καγκελαρίου Μέρκελ η οποία θεωρείται θέμα χρόνου να αποχωρήσει.

Αλέξης Χαρίτσης: Δεν θα μεταθέσουμε στο μέλλον το θέμα των συντάξεων

Ερωτηθείς από τη Realnews,για το αν θα υπάρξει κατάργηση ή αναβολή με αστερίσκους της περικοπής των συντάξεων, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης απαντά ότι η δεύτερη εκδοχή δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, καθώς «οι αστερίσκοι δεν επιλύουν το πρόβλημα, απλώς το μεταθέτουν στο μέλλον», ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξει θετική έκβαση, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι το κρίσιμο τώρα είναι «να υλοποιηθούν απρόσκοπτα τα μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και που σηματοδοτούν στην πράξη το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments