Άποψη

Το Παγκρήτιο είναι – επιτέλους – μια σωστή κίνηση από την ΕΠΟ

Το Παγκρήτιο είναι – επιτέλους – μια σωστή κίνηση από την ΕΠΟ
Η Εθνική φεύγει από το ΟΑΚΑ και ο Βασίλης Μοιρώτσος αναλύει μέσω του blog του στο pagenews.gr γιατί η ΕΠΟ πήρε επιτέλους μία σωστή απόφαση για το αύριο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η επιλογή της ΕΠΟ να στείλει την Εθνική ομάδα σε ένα γήπεδο που δεν θα είναι το ΟΑΚΑ.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό για αρχή. Να μην αγωνίζεται η Εθνική σε ένα γήπεδο τόσο μεγάλο, αχανές, που έδρα δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο αν γεμίσει. Και είναι απίθανο να γεμίσει το Ολυμπιακό Στάδιο για την Εθνική. Εδώ δεν γέμιζε το Καραϊσκάκη σε εποχές καλύτερες της τωρινής.

Ευτυχώς κατάλαβαν γρήγορα στην Ομοσπονδία πως δεν νοείται να παίζει η Εθνική σε… ουδέτερο.

Δίνεις το δικαίωμα στον κάθε αντίπαλο να αυξάνει τις ελπίδες του και ταυτόχρονα μειώνεις πολύ τις δικές σου.

Ίσως να τους το είπε ο Αναστασιάδης, ίσως να τους το εξήγησε ο Μπασινάς, που ξέρει πως είναι να παίζεις στο ΟΑΚΑ και πως σε ένα πιο μικρό και «μαζεμένο» γήπεδο, ίσως να πήραν – επιτέλους – από μόνοι τους μια σωστή απόφαση. Το βασικό είναι πως η Εθνική φεύγει από το Ολυμπιακό Στάδιο. Ας κρατήσουμε αυτό.

Η σκέψη είναι να καθιερωθεί ως έδρα το Ηράκλειο. Δεν είναι το ιδανικό, δεν είναι όμως και κακή ιδέα. Προσωπικά θα προτιμούσα να αγωνιστεί η Ελλάδα για κάποια χρόνια στη Θεσσαλονίκη, να δώσει την ευκαιρία και στη Βόρεια Ελλάδα να τη δει, να την αγκαλιάσει, να αναθερμάνει τη σχέση της μαζί της. Όμως το ίδιο περιμένω να κάνει και η Κρήτη.

Άλλωστε, κάθε φορά που η Εθνική αγωνίζεται στο νησί, ο κόσμος είναι εκεί και γεμίζει τα στάδια. Μην ξεχνάμε πως και ο «γαλανόλευκος φάρος», ο σύνδεσμος φιλάθλων Εθνικής ομάδας, εδρεύει στα Χανιά, κάτι που δείχνει την αγάπη του κόσμου για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου συνδέσμου, δεν παύει να αποτελεί μια έξτρα στήριξη για την Εθνική).

Η Κρήτη, λοιπόν και ο κόσμος της οφείλουν πλέον να δικαιώσουν την ΕΠΟ για την επιλογή της. Και από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της Εθνικής θα πρέπει να γεμίσει το Παγκρήτιο Στάδιο και να κάνει τους παίκτες να το νιώσουν σπίτι τους. Να αποτελέσει η νέα έδρα της Εθνικής ομάδας το… σήμα και για τη νέα της αρχή, που ελπίζουμε να καταλήξει στο EURO του 2020.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Βασίλη Μοιρώτσου, εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments