Ελλάδα

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Παρέμβαση από τον πρόεδρο της Αλβανίας για την επιστροφή της σορού

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Παρέμβαση από τον πρόεδρο της Αλβανίας για την επιστροφή της σορού
Κωνσταντίνος Κατσίφας: Διανύουμε την 10η ημέρα που ο 35χρονος παραμένει στο νεκροτομείο της γειτονικής χώρας.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Χρειάστηκε τελικά η παρέμβαση του Προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα για να αποδοθεί η σορός του 35χρονου στους συγγενείς του μετά από πάρα πολλές ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr ο Πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλης Ντούλες  έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Αλβανίας στην οποία μεταξύ άλλων σημείωνε την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ώστε να γίνει η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ιλίρ Μέτα, ο Πρόεδρος της Αλβανίας τηλεφώνησε άμεσα στον βουλευτή της ομογένειας, Βαγγέλη Ντούλε.

Κλιμάκιο συμβούλων του Ιλίρ Μέτα μετέβη στην Εισαγγελία Βαρέων Εγκλημάτων στα Τίρανα όπου έγινε σύσκεψη με την συμμετοχή της Γενικής Εισαγγελέως Άρτα Μάρκου και με την συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας Ντονίκα Πρέλια.

Η Εισαγγελία, έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που αφορούν και στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Η συνάντηση των συμβούλων του προέδρου έληξε με την δέσμευση ότι το βράδυ της Τρίτης ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης θα έχει υπογραφεί το πρωτόκολλο αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων ώστε η σορός να παραληφθεί από την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να γίνει επιτέλους η κηδεία.

Σε πλήρη άγνοια η οικογένεια

Δέκα ημέρες μετά, η οικογένειά του 35χρονου δεν έχει κανένα απολύτως νέο για το τι θα γίνει τελικά με την σορό του που παραμένει άταφη.

Η αδικαιολόγητη κωλυσιεργία λοιπόν των Αλβανών ουσιαστικά αποτελεί πρόκληση, την ώρα που τα ΜΜΕ της Αλβανίας οργιάζουν ότι η σορός του Έλληνα από τη Βόρεια Ήπειρο θα παραδοθεί σήμερα.

Ωστόσο, η ίδια η οικογένεια δεν γνωρίζει το παραμικρό. Χαρακτηριστική η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας, Ευστάθιου Ναυρίδη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, πως η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να διαπιστωθεί αν θα δοθεί ή όχι η σορός», δήλωσε ο κ. Ναυρίδης, σημειώνοντας πως η οικογένεια δεν έχει κάποια σχετική ενημέρωση για παράδοση της σορού σήμερα. Σε περίπτωση που τελικά επιβεβαιωθούν τα αλβανικά ΜΜΕ και η σορός παραδοθεί σήμερα, δεν αποκλείεται, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας να κηδευτεί αύριο Τετάρτη.

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Ευστάθιος Ναυρίδης:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments