Ελλάδα

Κηδεία Κατσίφα: Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα – Όλα έτοιμα για το τελευταίο “αντίο”

Κηδεία Κατσίφα: Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα – Όλα έτοιμα για το τελευταίο “αντίο”
Στους Βουλιαράτες αναμένονται 2.000 Βορειοηπειρώτες από την Ελλάδα για να δώσουν το παρών στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Κηδεία Κατσίφα: Στις 14:00 ώρα Ελλάδας συγγενείς και φίλοι θα που τον τελευταίο “αντίο” στον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, ενώ εντύπωση προκαλεί και η οδηγία από τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για όσους Έλληνες βρεθούν εκεί.

Συγκεκριμένα, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη κάλεσαν τους Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα να τιμήσουν τον νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένειά του και στην τελετή.

Ειδικά, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν στηθεί μπλόκα για τη διενέργεια ελέγχων, ενώ από την άλλη πλευρά των συνόρων γίνονται αντίστοιχες έρευνες από τις αλβανικές Αρχές.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου ομογενούς, ενώ το ηπειρώτικο μοιρολόι θα ακουστεί από τον ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Με έξοδα του δήμου Δερόπολης Αλβανίας η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Με έξοδα του δήμου Δερόπολης στον οποίο ανήκει διοικητικά το χωριό Βουλιαράτες θα γίνει η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ κατά τη συνεδρίαση τηρήθηκε κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 35χρονου.

Βαρύ το κλίμα στους Βουλιαράτες

Υποδοχή με τιμές ήρωα επιφύλαξαν στον Κωνσταντίνο Κατσίφα οι συγχωριανοί του το απόγευμα της Τετάρτης (07.11.2018) όταν ο λευκό φέρετρο με τη σορό του έφτασε στο χωριό.

Ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία και ο νεκρός 35χρονος ντυμένος με στρατιωτική στολή. Τραγική φιγούρα η μητέρα του Κωνσταντίνου, την οποία ταλανίζει ένα μεγάλο «γιατί;»

Οι συγχωριανοί του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μετέφεραν στα χέρια την σορό του, η οποία ήταν σκεπασμένη με την ελληνική σημαία. Μάλιστα, πολλοί από τους παρευρισκομένους φώναζαν «Αθάνατος».

Το συγκινητικό σκίτσο στο πατρικό του σπίτι

Το συγκινητικό σκίτσο του ζωγράφου Σπύρου Ζαχαρόπουλου από σήμερα βρίσκεται σε μια γωνιά στο πατρικό σπίτι του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Περισσότερες εικόνες από τους Βουλιαράτες:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments