Ελλάδα

Κηδεία Κατσίφα: Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα – 4 προσαγωγές Ελλήνων στην Κακαβιά (pics&vid)

Κηδεία Κατσίφα: Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα – 4 προσαγωγές Ελλήνων στην Κακαβιά (pics&vid)
Μυρίζει μπαρούτι η ατμόσφαιρα στην κηδεία του 35χρονου, Κωνσταντίνου Κατσίφα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν κουκούλες full face και μπλουζάκια με παραστρατιωτικά σύμβολα. Την ίδια ώρα αναφέρει ότι συνολικά δεν επετράπη η είσοδος σε 13 άτομα.

Κηδεία Κατσίφα: Σε τέσσερις προσαγωγές Ελλήνων προχώρησαν οι αλβανικές αρχές στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, με την κατηγορία της διασποράς εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους, όπως αναφέρει το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fax News στην ιστοσελίδα του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το faxweb οι αστυνομικοί εντόπισαν κουκούλες full face και μπλουζάκια με παραστρατιωτικά σύμβολα. Το Faxweb έκανε ανέφερε ότι οι Έλληνες που κρατούνται στην Αλβανία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για υποκίνηση μίσους μεταξύ εθνών και θρησκειών. Την ίδια ώρα αναφέρει ότι συνολικά δεν επετράπη η είσοδος σε 13 άτομα.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα – Όλα έτοιμα για το τελευταίο «αντίο»

Στις 14:00 ώρα Ελλάδας συγγενείς και φίλοι θα που τον τελευταίο «αντίο» στον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, ενώ εντύπωση προκαλεί και η οδηγία από τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για όσους Έλληνες βρεθούν εκεί. Συγκεκριμένα, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη κάλεσαν τους Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα να τιμήσουν τον νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένειά του και στην τελετή.

Ειδικά, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν στηθεί μπλόκα για τη διενέργεια ελέγχων, ενώ από την άλλη πλευρά των συνόρων γίνονται αντίστοιχες έρευνες από τις αλβανικές Αρχές. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου ομογενούς, ενώ το ηπειρώτικο μοιρολόι θα ακουστεί από τον ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Βαρύ το κλίμα στους Βουλιαράτες

Υποδοχή με τιμές ήρωα επιφύλαξαν στον Κωνσταντίνο Κατσίφα οι συγχωριανοί του το απόγευμα της Τετάρτης (07.11.2018) όταν ο λευκό φέρετρο με τη σορό του έφτασε στο χωριό. Ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία και ο νεκρός 35χρονος ντυμένος με στρατιωτική στολή. Τραγική φιγούρα η μητέρα του Κωνσταντίνου, την οποία ταλανίζει ένα μεγάλο «γιατί;». Οι συγχωριανοί του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μετέφεραν στα χέρια την σορό του, η οποία ήταν σκεπασμένη με την ελληνική σημαία. Μάλιστα, πολλοί από τους παρευρισκομένους φώναζαν «Αθάνατος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments