Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Προσαγωγές ομογενών: Στελέχη της ομογένειας της Βορείου Ηπείρου ανακρίνονται στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου
Προσαγωγές ομογενών: Στελέχη της ομογένειας της Βορείου Ηπείρου ανακρίνονται στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου | Pagenews.gr
Pagenews Team

Προσαγωγές ομογενών: Αυτή την ώρα έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου και ανακρίνονται από την αλβανική αστυνομία τέσσερα κορυφαία στελέχη της ομογένειας στη Βόρεια Ήπειρο.

Πρόκειται για τους Μπάμπη Καραθάνο- Πρόεδρο Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Θωμά Στέφο Πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΌΝΟΙΑ ,Χρήστο Ντούτση- πρώην Έπαρχο Άνω Δρόπολης, Αντρέα Κούρτη, Σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τις αλβανικές αρχές για το λόγο της προσαγωγής και ανάκρισης των τεσσάρων.

Σε επικοινωνία του με τον ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, ανέφερε ότι ο ίδιος κι ακόμη 4 άτομα, είναι υπό περιορισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, δίχως όπως είπε να του έχουν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους έχει προσαχθεί εκεί ούτε εάν πρόκειται για προσαγωγή του ή για σύλληψή του απο τις αλβανικές Αρχές. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάνουν λόγο για πάνω από 20 άτομα μέχρι στιγμής τα οποία κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου.

Μάλιστα, δίνουν και τα ονόματα ορισμένων εκ των προσαχθέντων.

Πρόκειται για τους Ηλία Θάνο, Κωνσταντίνο Γκιζέλη, Πύρρο Παναγιώτη.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ενημερωθεί για τις προσαγωγές από την Αλβανική Αστυνομία.

Ετικέτες: 
2018