Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Αναδρομικά συνταξιούχων: Ο Μητρόπουλος προμηνύει το τέλος τους με την τροπολογία για τα ειδικά μισθολόγια
Αναδρομικά συνταξιούχων: Ο Μητρόπουλος προμηνύει το τέλος τους με την τροπολογία για τα ειδικά μισθολόγια | Pagenews.gr
Pagenews Team

Αναδρομικά συνταξιούχων: «Τέλος τα δώρα και αναδρομικά στους συνταξιούχους με την τροπολογία για τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια» ανέφερε ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας για τροπολογία – Δούρειο Ίππο της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός συνταγματολόγος μίλησε στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην τροπολογία για τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια, μίλησε για ένα «πλυντήριο» στον νόμο Κατρουγκαλου με μόνο στόχο να κόψει το δικαίωμα τις διεκδικήσεις για αναδρομικά και δώρα των συνταξιούχων.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Μητρόπουλος το άρθρο έξι στην τροπολογία είναι ύποπτο, μπήκε με στόχο να απαλλαγεί η κυβέρνηση από τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων.

Ο γνωστός συνταγματολόγος μίλησε στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην τροπολογία για τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια, μίλησε για ένα «πλυντήριο» στον νόμο Κατρουγκαλου με μόνο στόχο να κόψει το δικαίωμα τις διεκδικήσεις για αναδρομικά και δώρα των συνταξιούχων.

Ουσιαστικά, όπως λέει, ενώ η κυβέρνηση μοιάζει να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις με το άρθρο αυτό επανανομοθετεί και κόβει μια για πάντα το δικαίωμα στα δώρα. Όπως επισήμανε το πρόβλημα υπάρχει στο σημείο όπου το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η καταβολή του ποσού της προηγούμενης παραγράφου δεν επηρεάζει το ύφος της καταβαλλόμενης σύνταξης που έχει ληφθεί υπόψη για τον επανυπολογισμό και την αναπροσαρμογή που προβλέπεται στο άρθρο 14 του ν. 4387/2016 (Α’ 85)».

Με τον τρόπο αυτό, όπως λέει ο Αλέξης Μητρόπουλος, η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν υπάρχει ζήτημα περικοπών και επιστροφής δώρων για όλους τους συνταξιούχους και σημείωσε πως οι νομικές επιτροπές κομμάτων πρέπει να επιληφθούν για να μην ψηφιστεί αυτή η τροπολογία. Δείτε όσα είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος:

Ετικέτες: 
2018