Πολιτική

Απάντηση Τουρκίας σε Καμμένο: Αναγνωρίζουμε μόνο τα έξι μίλια

Απάντηση Τουρκίας σε Καμμένο: Αναγνωρίζουμε μόνο τα έξι μίλια
Απάντηση Τουρκίας σε Καμμένο: Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν άδεια εισόδου στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, προκειμένου να εισέλθουν μαχητικά αεροσκάφη.

Απάντηση Τουρκίας σε Καμμένο: Το τουρκικό ΥΠΕΞ έδωσε τη δική του απάντηση στη χθεσινή τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου στη Βουλή.

Ο ίδιος χθες, χαρακτήρισε θετική την κίνηση της Τουρκίας να καταθέσει για πρώτη φορά αίτημα εισόδου στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, οι τουρκικές αρχές ζήτησαν άδεια εισόδου στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, προκειμένου να εισέλθουν μαχητικά αεροσκάφη.

Ο Κ. Καμμένος χαρακτήρισε το γεγονός ως ιδιαιτέρως θετικό καθώς για πρώτη φορά, όπως υποστήριξε, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προχωρούν σε μια τέτοια κίνηση καθώς έως σήμερα προτιμούν να παραβιάζουν το ελληνικό FIR και να μην δίνουν σχέδια πτήσης.

Η κίνηση της γειτονικής χώρας εντάσσεται σε πρωτόκολλο που προβλέπει την αποφυγή των εντάσεων σε εορτές, όπως χθες, που εορτάζονταν ο αρχάγγελος Μιχαήλ και η Πολεμική Αεροπορία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου, Χάμι Ακσόι, τόνισε πως η Τουρκία αναγνωρίζει ως εναέριος χώρος της Ελλάδας είναι τα έξι ναυτικά μίλια και υποβάλουν σχέδιο πτήσεις μόνο γι’ αυτά.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας αναφέρει:

«Όπως είναι γνωστό, μια χώρα που θέλει να κάνει χρήση του εναέριου χώρου μιας άλλης χώρας, έχει την υποχρέωση να ζητήσει την άδεια και για πολιτικές αλλά και για στρατιωτικές πτήσεις.

Όπως είναι φυσικό, η χώρα μας αναγνωρίζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδος που εκτείνεται στα 6 μίλια και σε πτήσεις προς την Ελλάδα και σε πτήσεις που γίνονται μέσω της Ελλάδος κάνει αίτηση άδειας, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και συμβάσεις.

Αυτή, δεν είναι μια νέα πρακτική».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments