Υγεία

Αντιμετώπιση πονοκεφάλου: Έξι απλά tips για ανακούφιση στο σπίτι

Αντιμετώπιση πονοκεφάλου: Έξι απλά tips για ανακούφιση στο σπίτι
Η αντιμετώπιση του πονοκεφάλου μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε παιχνιδάκι με έξι απλές συμβουλές.

Αντιμετώπιση πονοκεφάλου: Ο πονοκέφαλος ή κεφαλαλγία θεωρείται ότι είναι το συχνότερο σύμπτωμα για το οποίο αναζητείται ιατρική συμβουλή. Οι περισσότεροι ασθενείς όμως έχουν πρώτα δοκιμάσει και μόνοι τους να βρουν ανακούφιση.

Έτσι, προτού επισκεφθείτε οπωσδήποτε τον γιατρό σας, εάν ο πονοκέφαλος είναι έντονος δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές προκειμένου να νιώσετε την ανακούφιση που αναζητάτε.

Συγκεκριμένα:

Aφήστε στην άκρη το κινητό

Οι άνθρωποι κρατούν πολύ κοντά στο πρόσωπό τους το κινητό τους τηλέφωνο όταν στέλνουν μηνύματα ή όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο, προκαλεί μεγάλη κόπωση στα μάτια, κάτι που είναι δυνατό να πυροδοτήσει έντονο πονοκέφαλο.

Πιείτε νερό

Ακόμη και μία ήπιας μορφής αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Πιείτε ένα γεμάτο ποτήρι νερό και ίσως νιώσετε αμέσως να υποχωρούν τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Επιστρατεύστε στα βότανα

Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο Headache, αν κρατήσει κανείς για 60 δευτερόλεπτα κάτω από τη γλώσσα του ένα αντιφλεγμονώδες-χαλαρωτικό τζελ από τζίντζερ και στη συνέχεια το καταπιεί, θα καταφέρει να περιορίσει τα συμπτώματα του πονοκεφάλου.

Λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα ισχυρό και αποτελεσματικό συστατικό για να απαλλαγείτε από τον πόνο του πονοκεφάλου. Για να μειώσετε την ένταση της κεφαλαλγίας, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό με λίγο χυμό λεμονιού.

Αμύγδαλο

Τα αμύγδαλα περιέχουν ουσίες που έχουν την ιδιότητα να ανακουφίσουν το σώμα από τον πόνο και να μειώσουν τα συμπτώματα του πονοκεφάλου σε μόλις δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Μια χούφτα αμύγδαλα είναι πάντα ένα πρακτικό και αποτελεσματικό υποκατάστατο για κάθε παυσίπονο του εμπορίου.

Πάγος

Χρησιμοποιείστε κομπρέσες με πάγο στο μέτωπό σας για να απαλλαγείτε γρήγορα από τον πονοκέφαλο. Εφαρμόστε ένα κρυωμένο σε πάγο πανί για δέκα λεπτά στο μέτωπό σας, αφήστε δέκα λεπτά να περάσουν και επαναλάβετε μέχρι να αισθανθείτε ανακούφιση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments