Γεύση

Η συνταγή της Ημέρας: Κέικ κανέλας

Η συνταγή της Ημέρας: Κέικ κανέλας
Πολύ γευστική η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της Ημέρας: Κέικ κανέλας

Υλικά συνταγής

1 πακέτο (500 γρ.) φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. γάλα

1½ φλιτζ. ζάχαρη

4 αυγά

3 κ.σ. μπράντυ

2 κ.γ. κανέλα σκόνη

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Διαδικασία συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Χτυπάμε με μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

Προσθέτουμε τους κρόκους έναν–έναν, έπειτα την κανέλα και το μπράντυ.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά–σιγά τη φαρίνα εναλλάξ με το γάλα.

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και προσθέτουμε το μείγμα.

Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments