Παιδί

Περίοδος: Πότε και πώς να μιλήσετε στην κόρη σας

Περίοδος: Πότε και πώς να μιλήσετε στην κόρη σας
Περίοδος: Να είστε προσεκτική, όταν περιγράφετε τη διαδικασία, ώστε να μην της μεταφέρετε δικά σας δυσάρεστα συναισθήματα.

Περίοδος: Θυμάστε πώς αισθανθήκατε την πρώτη φορά που αδιαθετήσατε και κατά πόσο ήσασταν ενημερωμένη; Μπορεί η συζήτηση αυτή να προκαλεί κάποια αμηχανία, όμως, πρόκειται για ένα θέμα, για το οποίο θα πρέπει να μιλήσετε στην κόρη σας εγκαίρως. Θα πρέπει να γνωρίζει τι να περιμένει και τι σηματοδοτεί το γεγονός για μια γυναίκα, αλλά και για να προετοιμαστεί ψυχολογικά για την πρώτη της περίοδο,

Προκειμένου η μικρή σας να μην αιφνιδιαστεί από αυτό το γεγονός, θα πρέπει να συζητήσετε μαζί της για την περίοδο, ήδη από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Και αυτό, γιατί μερικά κορίτσια έχουν την πρώτη τους περίοδο από νωρίς και πριν την ηλικία των 9 ετών. Στις μέρες μας με την πληροφόρηση που υπάρχει είναι πιθανό το παιδί σας, να σας έχει κάνει σχετικές ερωτήσεις.

Μιλήστε της ανοιχτά, αλλά χωρίς να την βομβαρδίσετε εξαρχής με όλες τις λεπτομέρειες. Να είστε προσεκτική, όταν περιγράφετε τη διαδικασία, ώστε να μην της μεταφέρετε δικά σας δυσάρεστα συναισθήματα, επειδή για παράδειγμα είχατε δυσμηνόρροια και πονούσατε πολύ. Μπορείτε, βέβαια, να της πείτε πως η περίοδος μπορεί να συνοδευτεί από πόνους στην κοιλιά και στη μέση, ναυτία, νευρικότητα και μελαγχολία.

Ωστόσο, τα συμπτώματα διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα, και καθώς ο περιοδικός κύκλος γίνεται ομαλότερος τα συμπτώματα αυτά υποχωρούν.

Είναι καλό το παιδί να γνωρίζει, πως οι πρώτοι κύκλοι της νεαρής γυναίκας δεν είναι σταθεροί και γόνιμοι, δηλαδή δεν υπάρχει ωορρηξία.Αυτό που επίσης πρέπει να γνωρίζει είναι ότι η ωορρηξία συνήθως πραγματοποιείται 12 με 18 μήνες μετά την πρώτη εμμηνορροϊκή περίοδο. Φροντίστε να την προετοιμάσετε κατάλληλα, ετοιμάζοντας ένα κουτί σερβιέτες και ίσως μια αλλαξιά εσώρουχα, σε εύκαιρο σημείο, για να συνηθίσει στην ιδέα.

Προνοήστε και για ανάλογο πακέτο στη σχολική της τσάντα, έτσι ώστε να προβλεφθούν τυχόν απρόοπτα στο σχολείο. Βοηθήστε την,ακόμα, να βρει τα κατάλληλα προϊόντα για την περιποίησή της. Μην ξεχνάτε, ότι όσο πιο σωστά ενημερωμένη και προετοιμασμένη είναι η κόρη σας, τόσο πιο εύκολα θα δεχτεί την πρώτη έμμηνο ρύση και θα την αντιμετωπίζει φυσιολογικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments