Άποψη

Αλέφαντος για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: “Έλα ρε τι ντέρμπι; Μόνος του δεν κέρδισε ο Μαρτίνς”

Αλέφαντος για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: “Έλα ρε τι ντέρμπι; Μόνος του δεν κέρδισε ο Μαρτίνς”
Ο Νίκος Αλέφαντος στην ανάλυση της... χρονιάς. Γράφει στο blog του στο pagenews.gr για το χθεσινό Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, σχολιάζει τις κινήσεις του Μαρτίνς και τα λάθη που έκανε και κλείνει με την ΑΕΚ, τον Ουζουνίδη που δεν είναι... Χιμένεθ και την ομαδάρα του Ατρόμητου.

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει αυτό που όλοι περιμένατε. Το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Διαβάστε την ανάλυσή του για το χθεσινό παιχνίδι, αλλά και για τη συγκλονιστική πορεία που κάνει ο Ατρόμητος.

“Υπάρχουν δύο αγώνες μέσα στο ματς, εγώ δεν το λέω ντέρμπι, έλα ρε, τι ντέρμπι αυτά τα παικτάκια του Παναθηναϊκού που κάνουν φιλότιμη προσπάθεια και έφτιαξαν καλή ομάδα χάρη στη δουλειά του Δώνη, τι σχέση έχουν όμως με τους παικταράδες του Ολυμπιακού. Στο γκολ πονάει ο Ολυμπιακός, αυτό που λέω από το καλοκαίρι.

Υπάρχουν δύο αγώνες λοιπόν μέσα στο ματς. Ο ένας είναι μέχρι το 0-1 του Παναθηναϊκού και ο άλλος προς το τέλος του ματς. Στο πρώτο μεγάλο διάστημα, ο Ολυμπιακός είχε μια φλυαρία, μια κατοχή μπάλας που τι να την κάνω, την έδινε ο ένας στον άλλο, σέντρες, σέντρες, σέντρες, αυτό το βιολί γινόταν.

Και χαιρόταν ο Δώνης γιατί έπαιζε με τρία στόπερ πίσω και είχε κάνει την άμυνα φρούριο. Κανένα πρόβλημα δεν είχε ο Παναθηναϊκός να κρατήσει το μηδέν πίσω.

Τη χάλασε την ομάδα ο Μαρτίνς βάζοντας τον Φορτούνη στα άκρα. Έχω πει 100 φορές ότι ο Μάνταλος δεν είναι για τα άκρα και ότι ο Φορτούνης δεν είναι για τα άκρα. Όποτε έχει παίξει εκεί ο Φορτούνης αχρηστεύεται. Άλλαζε και πλευρές με τον Ποντένσε, δεν ήξεραν τι έπαιζαν.

Και όλο αυτό για να χωρέσει ο Νάτχο. Για εμένα κύριε προπονητή έπρεπε να έχεις ξεκάθαρα εξτρέμ, και πίσω από τον φορ διάλεξε ένα δεκάρι, τον Φορτούνη ή τον Νάτχο. Και τον Καμαρά μέσα να τρέχει.


Αλέφαντος: “Αφήστε ρε εξυπνάκηδες του καναπέ, για χόρτα σας έχει ο Μουρίνιο”


Ο Φορτούνης είναι για δύο θέσεις μόνο. Στο 4-3-3 να παίζει πίσω από το φορ ή στο 4-4-2 να παίζει ως δεκάρι σε ρόμβο πίσω από τους δύο φορ. Αλλιώς τον αχρηστεύεις.

Στο τέλος γύρισε το ματς ο Ολυμπιακός και έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο τέρμα του, ψυχή, πάθος, τσαμπουκάς, τρομερός ο κόσμος στην εξέδρα, αλλά εγώ δεν είμαι εδώ για να αναλύω αυτά, εγώ είμαι εδώ για να αναλύω τεχνικά ζητήματα. Ψυχή και τσαμπουκά θα ζητάει από τους παίκτες και την Παναγιά και ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να ξεκινήσει με τον Καμαρά μέσα βασικό. Και με Φορτούνη στη θέση του. Και δίπλα στον Καμαρά, Γκιγέρμε ή Μπουχαλάκη. Τον Νάτχο να τον έβαζε αλλαγή.

Πήγαμε στις παλιές εποχές προ Χριστού με σέντρα στη σέντρα και γιόμα στη γιόμα.

Έχεις και την ατυχία να σου τραυματίζεται ο Χασάν, είναι όμως βαρύ κορμί και πρέπει να τα περιμένεις αυτά, τα βαριά κορμιά βγάζουν πιο εύκολα τραυματισμούς.

Το χέρι ήταν πέναλτι και έπρεπε να το πάρει αυτό το πέναλτι ο Ολυμπιακός.

Ο Δώνης το πήγε καλά το ματς αν σκεφτούμε τι ποιότητα παικτών έχει, σου έκοψε τους 2 βαθμούς και σε έστειλε 6 πίσω από τον ΠΑΟΚ. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει, μπορεί να το πάρει ο Ολυμπιακός, όμως αυτή ήταν η καλύτερη αγωνιστική για τον ΠΑΟΚ που ξεφορτώθηκε την ΑΕΚ και απομακρύνθηκε από τον Ολυμπιακό τον οποίο έχει στην Τούμπα.

Δεν πιστεύω ότι μπορεί η ΑΕΚ να πάρει το πρωτάθλημα και δικαιώνομαι και για τον Ουζουνίδη και για τον Χιμένεθ. Για τον Ουζουνίδη όταν όλοι τον υμνούσαν στον Παναθηναϊκό, εγώ έλεγα ότι βλέπω λάθη, και για τον Χιμένεθ είπα ότι θα είναι η μεγαλύτερη απώλεια της ΑΕΚ το ότι έφυγε, καμία σχέση ο Ουζουνίδης μαζί του. Από πέρσι στις αρχές έλεγα ότι ο Χιμένες είναι ο καλύτερος προπονητής στο πρωτάθλημα.

Είδα μια ΑΕΚ με τον Ατρόμητο η οποία δεν είναι μόνο ότι υποφέρει σε υλικό, υποφέρει και από τρεξίματα. Αγύμναστους τους βλέπω, χωρίς αντοχές, χωρίς ταχύτητα, χωρίς μπασίματα.

Επίσης δικαιώνομαι για τον Ατρόμητο και τον Σπανό και τον Αγγελόπουλο και τον Κάναντι. Έχουν φτιάξει ομαδάρα. Στημένος εκπληκτικά ο Ατρόμητος, 4-4-2 σφιχτό, άμυνα γερή με κόντρα επιθέσεις, έκανε πάλι εσωτερικές αλλαγές στη διάρκεια του παιχνιδιού ο Κάναντι και τη χτύπησε την ΑΕΚ στο τέλος που τα είχαν φτύσει. Κινείται αυτός ο προπονητής στη διάρκεια των αγώνων, δεν κοιμάται στον πάγκο.

Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για να το πάρει διότι είναι 8 βαθμούς ουσιαστικά μπροστά αν σκεφτούμε την τιμωρία των δύο βαθμών, έχει και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Όμως δεν είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, για αυτό δεν αποκλείω να γίνει η ανατροπή. Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει την ανατροπή αν βρει λύσεις στο γκολ”.

Ο Νίκος Αλέφαντος και όλα του τα άρθρα με ένα κλικ εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments