Πολιτική

Σπυράκη: Οι βουλευτές της ΝΔ παραιτούνται από τα αναδρομικά

Σπυράκη: Οι βουλευτές της ΝΔ παραιτούνται από τα αναδρομικά
Είναι μια μικρή ένδειξη της ευαισθησίας που διακρίνει τη ΝΔ, τόνισε η Μαρία Σπυράκη.

Την οδηγία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη να παραιτηθούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τα αναδρομικά που δικαιούνται, μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον Τάκη Χατζή και στον Δημήτρη Οικονόμου, στην εκπομπή «Ακραίως», στον ΣΚΑΪ.

«Είναι μια μικρή ένδειξη της ευαισθησίας που διακρίνει τη ΝΔ σε σχέση με τις μεγάλες θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες συνταξιούχοι», υπογράμμισε η κα Σπυράκη, καλώντας και τα υπόλοιπα κόμματα να πάρουν θέση: «Ψηφίσαμε μια τροπολογία για δεδικασμένα αναδρομικά, Η οδηγία του προέδρου της ΝΔ είναι σαφής, όπως και η πρόταση που κάνουμε στα άλλα κόμματα».

«Αυτή η κυβέρνηση συζητά με όλους όλα και προσπαθεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα μετά τις εκλογές. Χρησιμοποιεί ένα μέτρο που ψήφισαν ΣΥΡΖΙΑ και ΑΝΕΛ και τώρα κάνει επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας, Εξαρχής είπαμε ότι αυτές οι περικοπές δεν χρειάζονται και είχαμε ζητήσει την κατάργησή τους, κάτι που δεν είχε κάνει η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την πρόταση συμφωνίας Ιερώνυμου – Τσίπρα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε: «Η κυβέρνηση διατείνεται ότι βρισκόμαστε σε συνθήκες οικονομικής ελευθερίας. Ετοιμάζεται να κάνει 10.000 προσλήψεις και κρατά τη δαπάνη της μισθοδοσίας των κληρικών με αδιαφανείς διαδικασίες. Το ποσό αυτό δεν υπάρχει στην αρχή πληρωμών, ώστε να φαίνεται μια διαφάνεια.

Επίσης, οι κληρικοί μπαίνουν σε καθεστώς ανασφάλειας. Εξαιρετικά δυσάρεστο το γεγονός ότι η ηγεσία της ιεραρχίας προχώρησε σε αυτή τη συζήτηση με πρωθυπουργό, μια συζήτηση με προεκλογικά χαρακτηριστικά».

Ερωτηθείσα για τις επερχόμενες εκλογές, η κα Σπυράκη τόνισε ότι έχει εκδηλώσεις τον Κ. Μητσοτάκη το ενδιαφέρον της να κατέβει υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments