Ελλάδα

Βόμβα στο σπίτι του Ντογιάκου στον Βύρωνα – Πού στρέφονται οι έρευνες (pics&vid)

Βόμβα στο σπίτι του Ντογιάκου στον Βύρωνα – Πού στρέφονται οι έρευνες (pics&vid)
Συναγερμός για βόμβα που δεν εξερράγη στο σπίτι του αντεισαγγελέα Ντογιάκου στο Βύρωνα.

Βόμβα έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου στο Βύρωνα έβαλαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τρίτης (13/11/18).

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου.

Το γεγονός πάντως ότι ο μηχανισμός δεν εξερράγη έδωσε την ευκαιρία στους αστυνομικούς να τον μεταφέρουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να τον εξετάσουν και να πάρουν στοιχεία για τους δράστες.

Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα.

Παράλληλα, άγνωστο παραμένει ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από το περιστατικό, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Ωστόσο, σημειώνεται, ότι  η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού έχει ομοιότητες με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Να αναφερθεί, ότι το προειδοποιητικό τηλεφώνημα έγινε 20 λεπτά πριν ακολουθήσει η έκρηξη, ενώ ο δράστης τόνισε επιτακτικά ότι δεν είναι φάρσα.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως, απέκλεισε έγκαιρα την περιοχή και ενημέρωσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς.

Οι πρώτες δηλώσεις Ντογιάκου

Για τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε μέσα σε κατσαρόλα έξω από το σπίτι του στον Βύρωνα μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

«Ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου» είπε ο αντιεισαγγελέας μιλώντας στον ΑΝΤ1, και συμπλήρωσε:

«Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας, που βρίσκομαι με τη γυναίκα και τα παιδιά μου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments