Ελλάδα

Πυρκαγιά Μάτι: Συγκλονίζει ο εγκαυματίας που έμεινε 78 μέρες στην εντατική (vid)

Πυρκαγιά Μάτι: Συγκλονίζει ο εγκαυματίας που έμεινε 78 μέρες στην εντατική (vid)
Πυρκαγιά Μάτι: Είχε τραυματιστεί και έπεσε σε κώμα.

Πυρκαγιά Μάτι: O Δημήτρης Φιλιππής τραυματίστηκε, έπεσε σε κώμα και νοσηλεύτηκε στην εντατική μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Πλέον βγήκε από την ΜΕΘ και μίλησε στον ΑΝΤ1 περιγράφοντας τις τραγικές στιγμές που έζησε.

Εκείνο το απόγευμα βρισκόταν μαζί με συγγενείς στην κατασκήνωση ορειβατών – φυσιολατρών στο Μάτι.

Είδε τις φλόγες να έρχονται και έτρεξε να ζητήσει βοήθεια για τους δικούς του ανθρώπους.

Όμως εγκλωβίστηκε με τη μηχανή και αναγκάστηκε να σταματήσει και να τρέξει να σωθεί μακριά από τη φωτιά.

«Μπήκα σε ένα στενό που ήξερα ότι καταλήγει στη θάλασσα, αλλά ο δρόμος είχε κουκουνάρια καμμένα και γλίστρησα και έπεσα κάτω. Μετά βούτηξα στη θάλασσα, μετά ήρθαν κάποια στιγμή και μας πήραν οι βάρκες και μετά λεπτομέρειες δεν θυμάμαι πρέπει να λιποθύμησα», ανέφερε.

Ο Δημήτρης Φιλιππής, μόλις ξύπνησε από το κώμα, το πρώτο που ζήτησε να μάθει ήταν η τύχη της συντρόφου του και του 5χρονου γιου του.

«Μόνο τότε ησύχασα, γιατί δεν ήξερα τι είχαν απογίνει ούτε το παιδί, ούτε η γυναίκα μου, ούτε οι συγγενείς. Κανένας» δήλωσε στο δελτίο του ΑΝΤ1.

«Πάντα έμπαινα μέσα στην εντατική του μίλαγα παρ’ όλο που ήταν σε καταστολή και πάντα είχα το χαμόγελο στα χείλη και την ελπίδα ότι θα βγει από εκεί» είπε η σύντροφος του.

Ο τραυματίας, περιέγραψε τις στιγμές φρίκης που βίωσε:  «Έφτασα σε σημείο που με το ζόρι κράταγα το κεφάλι μου έξω από το νερό και έλεγα ότι αν δεν έρθουν να μας πάρουν θα πνιγώ. Από το κάψιμο θα πνιγόμουν. Είχα τρομερή κούραση και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Έβλεπα που έβαζαν πανιά στα πρόσωπά τους να καλυφθούν και εγώ μόλις έβαζα το πανί ήταν τόσο αδύνατη η αναπνοή μου που δεν μπορούσα να αναπνεύσω, πνιγόμουν».

«Παλεύω κάθε μέρα και δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου πως κάηκαν 100 άνθρωποι χωρίς λόγο. Δεν υπήρχε κράτος, δεν υπήρχε τίποτα. Όλοι ήταν απών», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στους γιατρούς του νοσοκομείου συγκινημένος ανέφερε: «Αυτοί οι άνθρωποι μου έσωσαν τη ζωή, ήμουν πολύ χάλια. Όλο το προσωπικό του ευαγγελισμού μου συμπεριφέρθηκε σαν να ήμουν παιδί τους. Τους ευχαριστώ για όλα».

Το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments