Διεθνή

Σαλβίνι για προϋπολογισμό: «Δεν υποχωρούμε ούτε κατά ένα εκατοστό»

Σαλβίνι για προϋπολογισμό: «Δεν υποχωρούμε ούτε κατά ένα εκατοστό»
Τι δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι για τον προϋπολογισμό στην Ιταλία.

Στην ιταλική απάντηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εστάλη χθες βράδυ, αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Συγκεκριμένα ο γραμματέας της Λέγκα δήλωσε:

«Στην ΕΕ υπάρχουν κάποιοι γραφομανείς, οι οποίοι στέλνουν γράμματα και εμείς απαντάμε ευγενικά, με άλλα γράμματα, αλλά δεν υποχωρούμε ούτε κατά ένα εκατοστό.

Διότι έχει λάθος η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, στις ιδρυτικές της συνθήκες, εγγυάται στις χώρες μέλη τη δυνατότητα να εγγυηθούν την ανάπτυξη και την πλήρη απασχόληση. Αλλά, αν δεν με αφήνεις να ξοδέψω χρήματα, την πλήρη απασχόληση και τα κοινωνικά δικαιώματα πώς στο διάτανο θα μπορέσω να τα εγγυηθώ;».

Εμμένει στους στόχους της η Ρώμη

Συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης (13/11) το υπουργικό συμβούλιο του Τζουζέπε Κόντε για τον προϋπολογισμό.

Η συνεδρίαση έγινε για την απάντηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που είχε εκφράσει σοβαρές ενστάσεις για τον ιταλικό προϋπολογισμό και είχε ζητήσει να γίνει αναθεώρησή του.

Η Ρώμη επιμένει στους στόχους του προσχεδίου το οποίο είχαν απορρίψει οι Βρυξέλλες, τόσο για το έλλειμμα (2,4%) όσο και για την πρόβλεψη για την ανάπτυξη (1,5%).

Η απαντητική επιστολή προς την Κομισιόν είναι επιθετική και όχι αμυντική, αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές από τη Λέγκα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments