Πολιτική

Φιλιππάκος: Παρών στην Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών (pics)

Φιλιππάκος: Παρών στην Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών (pics)
Στην Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Τζανέτος Φιλιππάκος.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, στον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε) στο Χαλάνδρι.

Παρέστησαν η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η 12η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών», καθώς είναι η ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, του Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του 75 χρόνια πριν, σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την Υπουργό και την Υφυπουργό, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τον Αρχηγό του Π.Σ., τους συγγενείς των πεσόντων καθώς και από εκπρόσωπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, των συμβασιούχων και των εθελοντών πυροσβεστών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ως εκπρόσωπος της Ν.Δ., η Βουλευτής Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Μιχάλης Μιχαήλ ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ, εκπρόσωποι των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ. και Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Π.Σ., επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., ενώ παραβρέθηκαν συγγενείς των πεσόντων, καθώς και μεγάλος αριθμός αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων.

Επιμνημόσυνες δεήσεις τελέστηκαν και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, στην περιοχή ευθύνης των οποίων υπάρχουν Μνημεία Πεσόντων Πυροσβεστών.

Ο κ. Φιλιππάκος, με το πέρας της τελετής, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η 12η Νοεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών», είναι η ημέρα που «έπεσε» ο πρώτος μας Πυροσβέστης στη Θεσσαλονίκη το έτος 1942.

Από τότε μέχρι σήμερα, έχουμε θρηνήσει 57 πυροσβέστες… Θα θυμόμαστε για πάντα τις ηρωικές πράξεις αυτοθυσίας τους… Ένα «ευχαριστώ» δεν είναι αρκετό για αυτούς τους ήρωες… Τα λόγια δεν είναι αρκετά…

Για αυτό το λόγο, με την παρουσία μας σε αυτόν εδώ το χώρο, κάθε χρόνο, στις 12 Νοεμβρίου, αποδίδουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους πεσόντες και υποσχόμαστε ότι δε θα ξεχάσουμε ποτέ την αυταπάρνηση, τη γενναιότητα και την ανιδιοτέλεια όλων τους.

Γονατίζουμε ευλαβικά, στο σεπτό αυτό μνημείο, που μας θυμίζει το μεγαλείο ψυχής των πεσόντων. Ένα μεγαλείο το οποίο αποτελεί παράδειγμα ηρωισμού και αυτοθυσίας, για όλους τους Πυροσβέστες και τις γενιές νέων συναδέλφων τους που θα επακολουθήσουν.

Από όποια θέση ευθύνης και αν βρισκόμαστε, ας επαγρυπνούμε και ας ενισχύουμε με κάθε τρόπο την πυροπροστασία στην πατρίδα μας, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Αιωνία τους η μνήμη!

Εύχομαι κουράγιο στις οικογένειες των πεσόντων και να τους δίνει ο Θεός, την μεγάλη, την ουσιαστική παρηγοριά που χρειάζονται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments